Sentimentul insuficientei – bariera profesionistilor medicali

Sentimentul insuficientei – bariera profesionistilor medicali

Ti s-a intamplat si tie, sunt convinsa, sa ai sentimentul ca stii prea putin, ca ai studiat prea putin, ca ai exersat prea putin.

Totul pare insuficient!

Sau, altfel spus, teama de a nu fi suficient de bun in ceea ce faci.

Din ea deriva ulterior, cruda senzatie de impostura, pentru ca, desigur “poate ar trebui cineva mai instruit ca mine sa vada pacientul asta, sau sa faca manevra asta, sau sa intre mana a doua, etc…”

Grija aceea scormonitoare ca poate ai uitat ceva, sau ai gresit ceva, sau poate n-o sa-ti amintesti exact timpii operatori, sau ca sigur se va intampla ceva grav.

Respira.

Se intampla multora. As zice… tuturor.

Si e minunat ca se intampla, pentru ca iti slefuieste personalitatea in directia responsabilitatii.

Vei constata insa, dupa scurta vreme, pus fiind pe nepregatite intr-o situatie neprevazuta, ca, dintr-o data, intreaga atentie e acolo, ca informatiile curg si intrebarile dispar. Ramane doar executia perfecta sau aproape perfecta a unui lucru deja invatat si asumat.

Stii. Sigur ca stii. Doar de aceea te-ai pregatit pana acum, chiar si insuficient, cum iti  spune vocea din minte.

Poate nu ai avut ocazia sa practici suficient, dar de stiut, stii.

In primul rand pentru ca, dintre multe alte subiecte, despre asta ai avut curiozitatea sa citesti.

Te vei convinge odata cu prima situatie in care, nu vei avea alta alternativa decat sa faci exact ceea ce credeai ca nu stii suficient de bine cum.

Ai incredere! Succes!

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment