Scrisoare pentru viitorul student la farmacie

Scrisoare pentru viitorul student la farmacie

Dragă viitorule student farmacist,

Ştiu că vara ce pare că mai are puțin şi trece, ți s-a părut poate cea mai grea dintre toate, a fost BAC-ul şi acum urmează admiterea. Nu te descuraja, pe cât de greu pare a fi, pe atât de frumoasă este călătoria ce începe din octombrie: facultatea.

Vei întâlni oameni frumoşi, care să te învețe ce înseamnă să fii farmacist, să dăruieşti tot ce ai pentru binele celor din jur. Nu uita în aceşti ani să ai grijă şi de sufletul tău. Citeşte literatură cât de mult poți, călătoreşte şi nu îți fie frică de necunoscut, fă-ți prieteni, vorbeşte cu colegi de facultate din alte grupe, serii şi din ani mai mari. Ai curaj şi vei descoperi ce te motivează şi ce te împlineşte ca om!

Cât despre facultate, din experiența anilor, îți pot spune că primii doi ani nu sunt dificili, doar că vei avea mult de citit şi de învățat, dar îți va fi de mare folos în anii următori.

Primul an a fost aglomerat, plin de cursuri interminabile, laboratoare, colocvii, examene practice, examene teoretice. Mereu am spus că mai grea decât sesiunea este presesiunea când timp de o săptămână dăm examene practice şi colocvii.

Prima sesiune pentru mine a fost ca o întâlnire cu o persoană necunoscută cu care am conviețuit 4 săptămâni în care m-a trezit în fiecare dimineață devreme şi m-a pus să învăț până târziu, m-a învățat cum sa îmi fac cafea şi că e mai uşor să înveți la bibliotecă împreună cu colegii atunci când simți că nu mai poți.

După prima sesiune vei realiza unde îți sunt limitele, cât poți învăța într-o zi, cum înveți cel mai bine şi cum îți poți folosi emoțiile într-un mod constructiv.

Vei vedea că spiritul competitiv e mare, dar îți poți găsi colegi care să îți fie un sprijin iar asta e foarte important. Învață pentru tine, cât vei putea, notele nu certifică că tu eşti de o anumită valoare, ci că atât ai reuşit să înveți în acel moment.

E important să înveți şi lucruri pe lângă materia de facultate: cum să lucrezi în echipă, cum să coordonezi, cum să vorbeşti în public, cum să îți faci un CV şi să răspunzi la un interviu. Eu am descoperit aceste lucruri prin Societatea Studenților Farmacişti şi tot cu ajutorul ei am aflat ce pot să fac după ce termin facultatea.

Închei prin a-ți spune că aşa cum rețetele magistrale sunt personalizate, aşa şi rețeta unei vieți împlinite este diferită pentru fiecare farmacist. Nu te lăsa descurajat şi alege tot timpul ce e corect şi ce îți face bine.

Cu drag,

Elisabeta Muşat | Societatea Studenţilor în Farmacie Bucureşti

Despre Autor

Vlad Dumitrescu, SSFB

Îmi place să fac lucruri creative și sunt pasionat de artă sub orice formă fie ea fotografie, muzică, fashion, clipuri video, filosofie. De asemenea sunt student la Facultatea de Farmacie din cadrul UMF "Carol Davila" București și trainer la ABC-ul Nutriției.

Facebook Comment