De Ziua Mondială a Tiroidei se dă startul unui eveniment de conștienizare, care marchează 13 ani, Săptămâna Internaţională a Tiroidei, și aduce în prim-plan informaţii privind afecţiunile glandei tiroide şi provocările cu care se confruntă pacienții care suferă de aceste afecţiuni.
În fiecare an este marcată Ziua Internaţională a Tiroidei, iar perioada din jurul acestei date este dedicată evenimentului “Săptămâna Internațională a Tiroidei.”
Acest demers este iniţiat de Thyroid Federation International și este susţinut de societăţi medicale din Europa, inclusiv România, America Latină, Asia, Canada şi Statele Unite.
Citește și Un spital din Timișoara a inițiat, în premieră, un proiect pentru monitorizarea riscului de tromboză
Săptămâna Internaţională de Conştientizare asupra Tiroidei
În această ediție, Societatea Română de Endocrinologie organizează proiectul TIROIDA – 7 ZILE DE DEZBATERE, care se va desfășura sub forma unei emisiuni zilnice, cu rol informativ-educativ, privind afecţiunile acestei glande.
„Scopul acestei Zile Mondiale a Tiroidei este tocmai de a arăta importanţa diagnosticului precoce şi la timp al unei suferinţe tiroidiene, de a sublinia importanţa tratamentului rapid şi performant al afecţiunilor acestei glande endocrine şi nu în ultimul rând, de a atrage atenţia asupra importanţei profilaxiei în patologia tiroidiană. Iar pacienţilor care suferă de afecţiuni tiroidiene le transmit că endocrinologii din România sunt partenerii lor şi îi îndemn să apeleze cu încredere la aceşti specialişti extrem de bine pregătiţi“, a declarat Prof. Dr. Cătălina Poiană, preşedintele Societăţii Române de Endocrinologie.
Potrivit statisticilor, în România, în 2016 s-au înregistrat 83.413 cazuri noi de afecţiuni ale glandei tiroide, de două ori mai multe decât în anul 2010.
Te-ar mai putea interesa și Spitalul Marius Nasta a inaugurat un call center pentru aparținătorii pacienților COVID
Săptămâna Internaţională de Conştientizare asupra Tiroidei, eveniment aflat la al 13-lea an, a fost creat pentru a evidenția impactul dăunător pe care tulburările tiroidiene îl au asupra calității vieții oamenilor atunci când sunt lăsați nediagnosticați.
Se crede că aproximativ 1,6 miliarde de oameni din întreaga lume sunt expuși riscului, sute de milioane trăind cu o afecțiune tiroidiană în prezent. Cu toate acestea, odată diagnosticate, tulburările tiroidiene sunt tratabile, iar campania aceasta depune eforturi pentru a îmbunătăți testarea și diagnosticarea la nivel global.
Ești specialist medical și vrei să schimbi locul de muncă? Creează-ți acum un profil pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.