Sanofi, compania farmaceutică franceză, a semnat un acord cu Pfizer și BioNTech, concurenții lor pe piață, pentru a produce serul anti-Covid19.
Sanofi va pune la dispoziția acestor companii infrastructura de producție și, începând cu vara anului 2021, va produce 125 milioane de doze de vaccin pentru țările din Uniunea Europeană.
Acordul reflectă angajamentul comun de a crește gradul de accesibilitate al vaccinului. Parteneriatul dintre acești giganți farmaceutici a fost semnat miercuri, 27 ianuarie. Materialele inițiale vor proveni din fabricile Sanofi, din Frankfurt.
„Suntem conștienți de faptul că, cu cât este mai repede disponibil vaccinul, cu atât mai multe vieți vor putea fi salvate. Anunțul de astăzi este un pas crucial în atingerea țelului comun al industriei noastre de a combate această pandemie”, a spus Paul Hudson, CEO Sanofi, într-un comunicat de presă.
Citește și Cercetătorii prezic viitorul COVID-19
Acesta a mai subliniat că, deși campaniile de vaccinare au început în multe zone ale lumii, posibilitatea ca acest ser să fie injectat în cât mai multe brațe este limitat de numărul de doze mai mic decât cel așteptat. De asemenea, un alt motiv este aprobarea întârziată a calendarului de livrare al dozelor, din cauza deficitului de producție.
„Am luat decizia de a sprijini BioNTech și Pfizer în producția vaccinului lor Covid-19 pentru a răspunde nevoilor globale și având în vedere că avem tehnologia și mijloacele care ne permit să facem acest lucru. Ca întotdeauna, prioritatea noastră de top este aceea de a ne canaliza eforturile și capacitățile pentru a combate această pandemie. De asemenea, cel mai important, vom face acest lucru continuând să dezvoltăm propriul vaccin Covid-19, în paralel cu această cooperare industrială”, a continuat Hudson.
Sanofi colaborează cu GSK pentru a crea un vaccin împotriva coronavirusului, folosind aceeași tehnologie de recombinare a proteinei. Aceeași tehnologie este folosită și pentru vaccinul antigripal produs de Sanofi.
Citește și Sute de studii clinice, privind tratamentul și vaccinul anti-COVID-19, au fost realizate la nivel global
În prezent, în centrele de vaccinare din țară este administrat vaccinul Pfizer – BioNTech. Livrările de ser anti-coronavirus au ajuns, la noi în țară, incomplete, însă premierul Florin Cîțu a anunțat că restanțele de ser urmează să ajungă.
„Chiar și cu aceste probleme pe termen scurt, rămân aceleași obiective: să ajungem să vaccinăm, în septembrie, 10.4 milioane de cetățeni”, a spus premierul, miercuri, după ședința de Guvern.
Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.