Site icon MEDIjobs

Reguli de purtare a uniformei de asistent medical

asistent medical

Utilizarea corectă a echipamentului de lucru se numără printre cele mai importante îndatoriri ale unui asistent medical. O problemă ce se dezbate tot mai mult în industrie și nu numai este spațiul în care un cadru medical se poate afișa cu uniforma. Subiectul a căpătat o popularitate din ce în ce mai mare odată cu instalarea crizei de COVID-19

Chiar dacă piesele componente sunt disponibile într-o varietate de culori și imprimeuri, echipamentul nu trebuie purtat în afara mediului de lucru. Este o regulă nescrisă a bunului simț, empatiei și responsabilității. Probabil te întrebi care e motivul care stă la baza unei asemenea situații, mai ales că nu există un cadru legal care să reglementeze problema. Ei bine, mulți profesioniști din domeniu spun că nu este etic să porți echipamentul în alte contexte decât cele profesionale. Nu este corect nici față de pacient, dar nici față de tine.

Totuși, există și alte aspecte de care ar trebui să ții cont și care vizează exclusiv conduita profesională.

De ce să nu porți uniforma în public? 

Știai că la nivelul echipamentelor asistenților medicali se regăsesc aproximativ 30% bacterii? Conform unui studiu efectuat în 2018, activitățile medicale care presupun îngrijirea rănilor sporesc gradul de contaminare. În momentul în care alegi să porți uniforma în afara spitalului lucrurile devin și mai complicate. Agenții patogeni se înmulțesc rapid și facilitează instalarea diverselor afecțiuni sau accelerarea evoluției bolilor. Este o problemă cu o importanță deosebită, mai ales că vizează atât pacienții din spital, cât și persoanele din exterior. Tocmai de aceea, prevenția devine cea mai inspirată alegere în asemenea situații.

Iată câteva aspecte cheie de care ar trebui să ții cont înainte de a părăsi incinta spitalului:

Citește și: Cum să îți alegi uniforma ca asistent medical debutant

Practici de care să ții cont pentru purtarea uniformei 

Există multe păreri în ceea ce privește purtarea echipamentului medical. Specialiștii din domeniu, cu mulți ani de experiență în spate, vor spune că trebuie să iei în calcul în primul rând regulile de conduită profesională. 

Dacă vrei să derulezi corespunzător toate activitățile medicale iată câteva practici de care să ții cont în purtarea uniformei: 

Află mai multe despre: Uniforma de asistent medical: este în regulă sau nu să o porți în public?

Concluzii 

„Să port sau nu uniforma de asistent medical în public?”. Categoric nu. Purtarea echipamentului de lucru în spații publice va cauza numeroase probleme. Prima și cea mai importantă este că se va facilita procesul de înmulțire a agenților patogeni. Vei răspândi cu ușurință bacterii atât în rândul pacienților, cât și a celor cu care intri în contact zi de zi. S-a demonstrat că hainele purtate de personalul din instituțiile medicale au un risc ridicat de contaminare. Tocmai de aceea, trebuie să acorzi atenție activităților derulate. Ia în calcul caracteristicile mediului de lucru și asigură-te că mereu ai haine de schimb la tine. De asemenea, respectă regulile de îngrijire a uniformei. Curăță cu atenție petele și spală componentele echipamentului separat de hainele pe care le porți acasă sau pe stradă. Pentru un plus de confort și siguranță poți opta pentru spălătoriile speciale, care utilizează tehnici și substanțe corespunzătoare. 

Acordă mai multă atenție uniformei de asistent medical și elimină din start eventualele probleme care pot apărea!

Ești asistent medical și vrei un loc de muncă mai bine plătit? Înscrie-te gratuit pe MEDIjobs, iar noi îți vom aduce cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Exit mobile version