Nou program de tratare a sechelelor cauzate de Covid-19 la Spitalul de Recuperare din Cluj

Nou program de tratare a sechelelor cauzate de Covid-19 la Spitalul de Recuperare din Cluj

Mulți dintre pacienții care au fost infectați cu SARS-CoV-2 rămân cu simptome diverse, pe care le resimt pe termen lung. Pentru aceștia, la Spitalul de Recuperare din Cluj se desfăşoară un program de tratament pentru persoanele care au rămas cu diferite probleme medicale în urma infecţiei cu COVID-19.

Potrivit reprezentanților, în cadrul acestui program de recuperare, pacienţii beneficiază de consult de specialitate și de evaluări în alte specialităţi medicale, în funcție de problemele pe care le prezintă fiecare pacient, analize de laborator sau explorări imagistice şi electrofiziologice.

Spitalul este dotat cu aparatură modernă,  de aceea specialiștii oferă proceduri care utilizează tehnici de kinetoterapie personalizată, masaj medical, proceduri de electroterapie, hidroterapie, termoterapie şi aerosoli.

Citește și Profesarea medicinei în timpul pandemiei COVID-19 necesită un cadru adecvat situației actuale

Care sunt regulile:

– S-au stabilit circuite separate și triaj atât pentru pacienți, cât și pentru personalul care deservește Ambulatoriul și Baza de tratament;

– Programul este dedicat pacienților ambulatoriu pentru efectuarea consultațiilor și terapiei specifice;

– În Baza de tratament au acces doar pacienții non-Covid, acceptați în urma triajului epidemiologic, iar personalul își desfășoară activitatea exclusiv cu acești pacienți;

– Programul este stabilit în două ture, astfel încât să se realizeze distanțarea fizică necesară și aplicarea frecventă a procedurilor de dezinfecție a aparaturii și încăperilor;

Accesul se realizează doar prin programare

Consultații în ambulator: orele 8-13, telefonic la 0748 211436 sau 0748 211443.

Proceduri terapeutice în Baza de recuperare (conform fișei de tratament): orele 8-19, prin programare la registratorul din Baza.

Având în vedere faptul că activitatea Bazei de tratament este dedicată doar pacienților ambulatori, accesul la consultații și terapie de recuperare medicală se realizează operativ, fără perioade de așteptare, gratuit în baza calității de asigurat CAS.

Citește și: Practici de monitorizare a angajaților medicali expuși sau infectați cu COVID-19: avantaje și dezavantaje

Simptomele care pot continua după COVID-19

-scurtarea respirației (dispnee);

– astenie;

– toleranță scăzută la efort/ exercițiu fizic;

– scăderea forței musculare;

– stare generală modificată;

– tulburări de ritm cardiac  (palpitații);

– tulburări de sensibilitate ale extremităților (senzații de furnicături);

– mobilitate articulară redusă;

– anxietate;

– limitarea desfășurării activităților zilnice uzuale.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment