Pregatiri inainte de admitere

Pregatiri inainte de admitere

Se apropie examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”. Anul acesta se va tine in data de 26.07, pentru toate facultatile (Medicina Generala, Medicina Dentara, Farmacie).  Mai multe detalii legate de regulamentul inscrierilor si documentele necesare veti gasi aici.

In urmatoarele randuri as vrea sa va transmit cateva mesaje de incurajare in ceea ce priveste aceasta proba.

Poate ca acesta va fi cel mai important examen pentru voi si veti realiza cat de simplu a fost BAC-ul. Este momentul cand stresul va atinge cote maxime si aveti impresia ca zilele petrecute invatand nu au fost suficiente. Chiar daca vi se pare mult, materia ce trebuie aprofundata pentru acest examen, in termeni studentesti, se traduce printr-un colocviu saptamanal.

Emotiile fac din acest examen o adevarata provocare. Numarul mare de candidati inscrisi, timpul limitat si borderoul ce trebuie completat (cu care va trebui sa va obisnuiti)  nu fac decat sa accentueze aceasta senzatie. Important este sa invatati cu logica, sa fiti atenti la detalii si sa nu va lasati intimidati de cei din jur. Comparatiile nu au ce cauta aici, pentru ca fiecare are un stil de a invata si o capacitate de a retine. Aceasta experienta ar trebui sa va familiarizeze cu stilul examenelor din cadrul facultatii si sa va responsabilizeze mai mult.

Medicina este o facultate care presupune foarte multa munca (practica) si mult timp petrecut in fata cartilor. Pasiunea ar trebui sa fie principalul element care va ghideaza in aceasta directie. Este destul de dificil sa invatati atat de mult si sa va sacrificati mai mult de jumatate din timpul vostru, daca nu simtiti ca asta trebuie sa faceti cu adevarat.

Nu pot sa spun ca am ales medicina ajutandu-ma de clasicul cliseu “imi place sa ajut oamenii”. Organismul uman mi-a atras atentia inca din liceu prin complexitatea proceselor. Este un domeniu intr-o continua expansiune, deci daca o sa aveti vreodata impresia ca ati citit suficient, riscati sa ramaneti in urma.

Indiferent de rezultatele pe care le veti obtine nu trebuie sa va abateti de la drumul pe care l-ati ales. Admiterea este primul pas catre un alt mediu unde, chiar daca toti o sa aveti acelasi tel, exista posibilitatea de a aparea neintelegeri sau piedici. Concurenta este destul de mare si mai este si timpul foarte limitat. Sistemul de notare nu este cel mai relevant, important este sa fiti multumiti de voi si sa va simtiti stapani in situatia in care veti fi pus fata in fata cu pacientul.

Cei mai multi dintre voi nu o sa fiti din Bucuresti, iar impactul va fi dublu. Acomodarea face parte din aceasta “transformare”, insa nu trebuie sa va ingrijorati, nu veti fi singuri in aceasta situatie. Nu pot sa spun ca a fost usor in primul an, au existat multe variabile. Insa am realizat ca viata incepe cu adevarat cand iesi din zona de comfort.

Cu doua zile inainte de admitere sa va relaxati si sa lasati invatatul. Este destul de important sa fiti odihniti inainte de examen!

Va urez mult succes!

Colegii din cardul Societatii Studentilor in Medicina din Bucuresti au un mesaj pentru voi:

“Incepand cu luna octombrie, Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti (SSMB) va veni in intampinarea noilor colegi admisi la Facultatea de Medicina, oferindu-si intreg sprijinul, cu scopul de a le facilita acomodarea in noua colectivitate din care fac parte, aceea a studentilor medicinisti.

SSMB le ureaza succes tuturor elevilor ce vor sustine examenul de admitere in data de 26 iulie! “

 

 

Despre Autor

Raluca Ioana Marin

Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un "job" full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.

Facebook Comment