Japonezii au inventat plasturele cu ajutorul căruia se poate administra vaccinul de oricine

Japonezii au inventat plasturele cu ajutorul căruia se poate administra vaccinul de oricine

Națiunile din întreaga lume se străduiesc acum să găsească personal care să administreze vaccinările anti-COVID-19 pe fondul unei penurii de lucrători medicali de primă linie.

Dar noi cercetări din Japonia arată că oamenii ar putea într-o zi să se poată vaccina împotriva bolilor – de la coronavirus la gripă, pur și simplu prin aplicarea unui plasture pe pielea lor care permite vaccinului să fie absorbit în organism mai repede decât în cazul celor convenționale.

Într-un studiu publicat în Nature Communications, o revistă științifică britanică, în ianuarie, Matsuhiko Nishizawa, profesor la Universitatea Tohoku, și echipa sa de cercetare au dezvoltat un „plasture cu micro-ace alimentat cu bio-baterie” care permite absorbirea unui vaccin mai rapid decât cu plasturii disponibili în prezent în comerț.

„În viitor, dorim ca oamenii să administreze noile vaccinuri împotriva coronavirusului și alte tipuri de vaccinuri pe cont propriu”, a spus Nishizawa. „Fac tot ce pot pentru ca această tehnologie să fie utilizată pentru vaccinările anti-COVID-19”.

Citește și: Cercetătorii au rezolvat o problemă din medicină, inspirându-se din arta origami

Cum funcționează

Plasturii convenționali cu micro-ace, care au fost deja comercializați pentru tratamente de migrenă și ameliorarea durerii, permit injectarea unei doze limitate, însă medicamentele sunt absorbite mai greu prin piele.

Cu toate acestea, echipa lui Nishizawa a îmbunătățit aceste aspecte folosind electricitate de joasă tensiune, permițând unei zone de micro-ace poroase de pe plasture să administreze mai mult medicament în piele și mai rapid.

Electricitatea este alimentată de o celulă cu biocombustibil, o tehnologie dezvoltată de același grup de cercetare, care generează electricitate pe suprafața pielii folosind enzime.

Citește și: Descoperire în lumea medicală: implantul wireless pentru creier

Deși ar putea dura ani de zile pentru a obține aprobarea guvernului pentru aplicarea tehnologiei la vaccinuri, Nishizawa speră că această variantă va fi utilizată pentru un vaccin anti-COVID-19 în viitor. Deocamdată, aplicația mai realistă ar permite pacienților să se trateze cu anumite medicamente acasă.

Compoziția sa organică și alimentarea cu ajutorul unei bio-baterii înseamnă că plasturele poate fi utilizat pentru vaccinări în țările cu o sursă de energie electrică instabilă sau limitată, precum și în zonele afectate de dezastru.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment