Personalul medical afectat de stresul cauzat de pandemie poate primi consiliere psihologică gratuită. Ministerul Sănătății a demarat un proiect prin care personalul medical poate beneficia de suport psihologic emoțional, prin apelarea unei linii telefonice gratuite (numărul de telefon 021/9081).
Medicii și celelalte categorii de personal medical vor fi ajutați de peste 40 de psihoterapeuți voluntari.
Această linie telefonică funcționează de luni până sâmbătă, conform programului 12:00 – 20:00 și poate fi apelată cu tarif normal din toate rețelele telefonice. Linia este disponibilă atât pentru cadrele medicale, cât și pentru toți cei afectați de pandemie.
Citește și Burnout-ul sau sindromul epuizării profesionale în domeniul medical. Cauze și cum poate fi tratat
Toate apelurile sunt preluate de voluntarii de la Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale (APCCR), printr-o centrală virtuală, numită Cloud Voice.
Potrivit ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este deja mai bine de un an de când pandemia ne-a afectat pe fiecare dintre noi, iar izolarea, pierderea celor apropiați, problemele economice, reducerea vieții sociale au avut un impact negativ asupra sănătății mintale.
“Linia de sprijin psihologic este o unealtă de suport pentru orice român afectat de pandemie. Cu sprijinul UBB, APCCR și Vodafone, peste 40 de psihoterapeuți voluntari vor fi alături de oricine simte că are nevoie de sprijin emoțional. Pentru că numai împreună, om cu om, vom reuși să trecem de această perioadă grea”,a explicat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, printr-un comunicat de presă.
Citește și Epuizare la locul de munca? 5 semne principale de sindrom burnout la medicii specialisti
La rândul ei, Anca Dobrean, președintele APCCR, a precizat că cei 40 de voluntari sunt psihologi cu drept de liberă practică și își oferă expertiza în beneficiul comunității.
„Provocările, dificultățile și nesiguranța asociate ultimului an sunt factori care au activat vulnerabilități cu impact direct asupra sănătății mentale a populației, rata problemelor emoționale și comportamentale fiind în creștere în această perioadă. Impactul problemelor de sănătate mentală asupra modului în care ne desfășurăm activitățile zilnice, asupra sănătății fizice și asupra stării de bine este major. În acest context, psihoeducația și suportul psihologic sunt esențiale pentru a-i susține pe cei în dificultate”, a spus Anca Dobrean, în același comunicat de presă.
Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.