Peste 80% din personalul medical infectat cu SARS-COV2 nu au primit nicio doză de vaccin

Peste 80% din personalul medical infectat cu SARS-COV2 nu au primit nicio doză de vaccin

Câteva sute de mii de angajați din domeniul sanitar au primit deja vaccin împotriva SARS-COV2. Însă interesant este faptul că peste 80% din personalul sanitar care a fost depistat pozitiv pentru Covid-19, în ultimele luni, nu primiseră încă nicio doză de vaccin. 

Până la data de 12 aprilie 2021, din totalul personalului medico-social, s-au vaccinat 291.812 de persoane cu prima doză, iar 261.435 au primit și doza de rapel. 

Citește și Ministerul Sănătății a anunțat că rapelul nu poate fi făcut cu un alt vaccin

Până în prezent, 89,8 % dintre aceștia au primit doza a doua, potrivit platformei de informare cu privire la campania de vaccinare din România. 

Aceeași sursă precizează că se observă o importantă scădere a mediei săptămânale de cazuri confirmate cu SARS-COV2. Astfel, de la aproximativ 70 de cazuri depistate pe zi (înainte de debutul campaniei de vaccinare), s-a ajuns la sub 20 de noi infecții noi pe zi (o scădere de 71%).

În perioada 1 ianuarie – 11 aprilie 2021, au fost raportate 2.481 de cazuri confirmate în rândul medicilor și al celorlalte categorii de personal sanitar. 

În privința acestei cifre, situația este următoarea, arată aceeași sursă, care citează datele Institutului Național de Sănătate Publică:

  • 81,3 % nu au primit nicio doză de vaccin anti-Covid19
  • 11,7% au fost confirmați în primele 20 de zile după prima doză de ser
  • 0.5% au fost confirmați după mai mult de 20 de zile de la prima doză de vaccin
  • 1,8 % au fost confirmați în primele 20 de zile după a doua doză de ser
  • 4,6 % au fost confirmați la mai mult de 20 de zile după rapel

Citește și Pandemia în România: Trei miniștri ai Sănătății schimbați într-un an

Reamintim că patru vaccinuri sunt autorizate în cadrul Uniunii Europene (Pfizer – BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson), iar imunizarea este gratuită și voluntară.

Începând de săptămâna trecută, a crescut numărul persoanelor vaccinate, media zilnică fiind de peste 80.000 de doze administrate (fie prima doză, fie rapelul).

Luni, 19 aprilie, au ajuns în România alte peste 500.000 de doze de ser de la Pfizer. 

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment