Oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă tulpină de coronavirus în Marea Britanie

Oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă tulpină de coronavirus în Marea Britanie

O echipă de cercetători de la Universitatea Edinburgh au descoperit o nouă tulpină de coronavirus în Marea Britanie, B1525, care pare a fi similară cu varianta sud-africană.

Până în prezent, cercetătorii de la Universitatea Edinburgh au descoperit 33 de cazuri de infectare cu această nouă variantă.

Caracteristicile noii tulpini de coronavirus

Experţii au declarat că este prea devreme pentru a decide dacă această nouă tulpină ar trebui adăugată pe lista „variantelor îngrijorătoare” din Marea Britanie şi dacă ar trebui să aibă loc testarea în masă pentru descoperirea cazurilor de infectare.

Citește și: Studiul despre COVID-19, realizat de medicii de la Spitalul Colentina, a fost publicat în American Journal of Therapeutics

Ceea ce este îmbucurător, pentru moment, potrivit cercetătorilor, B1525 pare să aibă mutaţii deja observate în cazul unora dintre variantele noi, apărute până acum.

Este vorba despre o mutaţie numită E484K, întâlnită şi la variantele din Brazilia şi Africa de Sud, care poate ajuta virusul să păcălească sistemul imunitar al organismului.

Însă, există și alte modificări care o fac similară cu varianta „Kent” din Marea Britanie, despre care cercetătorii spun că este mai contagioasă decât versiunea originală a coronavirusului care a declanşat pandemia, ceea ce îi îngrijorează.

Citește și: Oamenii de știință sunt îngrijorați cu privire la noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Virusul prezintă modificări care i-ar putea permite să se răspândească cu uşurinţă şi să nu reacţioneze la vaccinurile deja existente, de aceea oamenii de ştiinţă lucrează deja la noi vaccinuri care se potrivesc mai bine pentru noile variante.

În luna decembrie 2020, o altă tulpină nouă de coronavirus a fost identificată în Marea Britanie. Atunci, oficialii britanici au declarat că virusul SARS-CoV-2, responsabil pentru pandemia cu care ne confruntăm în acest moment, vine în diverse forme: mai uşoare, dar şi mai grave. De aceea, orice modificare genetică a coronavirusului trebuie privită cu precauţie.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment