O nouă sesiune de transfer pentru rezidenți, în perioada martie-aprilie

O nouă sesiune de transfer pentru rezidenți, în perioada martie-aprilie

O sesiune de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți are loc în perioada martie – aprilie. Sesiunea de transfer este organizată de Ministerul Sănătății. 

Potrivit unei informări publicate de Direcția de Sănătate Publică București, dosarele trebuie depuse exclusiv online sau prin curier, având în vedere situația epidemiologică în care ne aflăm. 

Dosarele celor interesați trebuie trimise către direcțiile de sănătate publică din centrele universitare în care vor continuarea pregătirii. De menționat este faptul că termenul limită stabilit este 25 martie, inclusiv.

Transferul este stabilit în baza mai multor criterii care vor fi luate în considerare atunci când este analizat un dosar de schimbare a centrului de pregătire.

Citește și Ce Să Iei În Considerare Și Ce Nu Atunci Când Alegi Rezidențiatul?

Criteriile sunt:
  • Anul de rezidențiat (VI, V, IV, III, II și I)
  • Unic susținător al unui copil bolnav
  • Soț sau soție cu loc de muncă în centrul universitar dorit
  • Domiciliul sau locuința în centrul universitar solicitat sau chiar la mai puțin de 100 kilometri distanță
  • Părinți bolnavi sau alte persoane în întreținere în centrul universitar dorit
  • Cadru didactic în acel centru universitar

Criteriile se vor aplica în ordinea enumerată mai sus. În situațiile în care numărul solicitărilor depășește numărul de locuri anunțat, cei în cauză pot beneficia de detașări pentru module de pregătire pentru care capacitatea de pregătire nu este depășită”, este menționat în informarea citată. 

Ce trebuie să conțină dosarul rezidentului:
  • Cererea de transfer
  • Documentele justificative
  • Acordul de plecare semnat de conducerea facultății cu profil medical
  • Acordul de primire al conducerii instituției de învățământ superior cu profil medical
  • Acordul unui coordonator de rezidențiat din centrul universitar de primire
  • Acordul unității angajatoare, pentru rezidenții pe post; rezidenții pe loc vor prezenta avizul unei unități angajatoare din centrul universitar solicitat. 

Citește și Schimbarea specialitatii in timpul rezidentiatului

Și în privința acordurilor necesare pentru dosar, rezidenții sunt încurajați să le obțină prin email, însă trebuie să fie atenți ca documentele să îndeplinească toate cerințele: semnături și număr de înregistrare. 

Analiza cererilor depuse va avea loc în perioada 5 – 9 aprilie. Afișarea cererilor admise și respinse se va face pe data de 15 aprilie, pe site-ul Ministerului Sănătății, dar și pe site-ul oficial al rezidențiatului. Transferul rezidenților va avea loc începând cu data de 1 mai 2021.

Ești medic rezident și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment