Nu dati gres daca recrutati specialisti cu aceste 4 calitati !

Nu dati gres daca recrutati specialisti cu aceste 4 calitati !

La angajare, orice candidat incearca sa se prezinte intr-o varianta cat mai pozitiva, mai aproape de potentialul pe care l-ar putea atinge daca ar fi angajat la noua clinica. Interviul se desfasoara asemenea unui proces de vanzare, in care fiecare dintre participanti incearca sa isi scoata cat mai bine atuurile in evidenta.  Intotdeauna, in cadrul unui proces de selectie conteaza experienta unui candidat pe domeniul respectiv, dar primeaza atitudinea, de aceea recruiterii se concentreaza pe cateva calitati esentiale necesare la orice loc de munca. Nu dati gres daca recrutati specialisti cu aceste 4 calitati ! Iata care sunt acestea:

  1. Initiativa sau capacitatea de a face lucrurile sa se intample. Fie ca vorbim de domeniul medical, fie de alte domenii, orice angajator prefera angajatii “de actiune”, capabili sa implementeze planuri, sa se concentreze pe solutii mai mult decat pe greselile sau obstacolele ce pot aparea de-a lungul unui proiect. O intrebare cheie in cadrul unui interviu, prin care puteti testa aceasta capacitate a candidatului, poate fi: “Dati-mi exemplu de o situatie dificila pe care ati intampinat-o, preferabil in care v-ati lovit de ostilitate din partea colegilor sau superiorilor si cum ati reactionat in situatia respectiva.”
  2. Lucrul in echipa – este o abilitate esentiala mai ales in domeniul medical. Ganditi-va, de exemplu, la un caz complex in care un pacient necesita o interventie chirurgicala dar el sufera si de diabet zaharat, este hipertensiv, are in antecedent si un anevrism cerebral. Toate aceste complicatii nu se pot rezolva doar prin prisma unui chirurg desavarsit, ele necesita colaborarea intre medici cu specialitati diferite pentru a intelege riscurile acestei interventii si conditiile in care poate fi realizata. De cele mai multe ori, echipa este si un factor motivator pentru un angajat, fie el si cu performante mai slabe. Intr-o echipa foarte buna, acel angajat va fi nevoit sa iasa din zona de confort si sa isi depaseasca limitele profesionale. Pentru a testa spiritul de echipa al unui candidat, ne putem referi la cateva intrebari precum: “Dati-mi un exemplu in care a fost nevoie sa tratati un pacient, ale carui afectiuni depaseau sfera dumneavoastra de activitate” sau “Cand ati fost ultima data mentor pentru un coleg de breasla mai tanar si ce anume ati facut in acest sens? “
  3. Curiozitatea – este o abilitate universala, necesara in orice meserie, dar mai ales in domeniul medical. Evolutia tehnologica te transforma rapid dintr-un medic sau asistent medical bun intr-unul “perimat”, daca nu faci eforturi sa te pui la curent cu noutatile aferente domeniului tau de activitate. Inchipuiti-va un medic ORL-ist care se confrunta cu un caz de hipoacuzie neurosenzoriala si cunostintele sale se limiteaza doar la protezarea auditiva, cand de fapt, se impune montarea unui implant cohlear pentru pacientul respectiv. Curiozitatea poate fi testata in cadrul unui interviu sub forma: “ Care sunt motivele pentru care ati facut schimbarea de la un loc de munca la altul?”, “Care este ultima carte citita pe specializarea dvs si cu ce idei ati ramas?”, “La cate conferinte din domeniul dvs mergeti pe parcursul unui an si ce va determina sa mergeti la aceste intalniri?”
  4. Empatia – de departe cea mai importanta calitate in actul medical pentru ca, oricat de competent profesional este un medic, cat timp nu stie sa “vorbeasca” pe “limba pacientului”, sa ii asculte temerile si sa il inteleaga, nu va reusi sa il “atraga” si a doua oara in cabinetul sau. Specialistii cei mai cautati sunt cei care obtin acest echilibru intre competenta medicala si cea de relationare. In cadrul unui interviu, puteti sa aveti in vedere limbajul nonverbal in contrast cu ceea ce spune specialistul medical, dar si sa le adresati intrebari precum: “Care a fost cel mai dificil pacient cu care ati interactionat si cum ati reusit sa ii castigati increderea” ? sau “Intr-o discutie va place mai mult sa ascultati ori sa vorbiti si care credeti ca sunt avantajele oricareia dintre variante?”

Este dificil intr-adevar sa gasim oamenii potriviti dintr-un singur interviu, dar cu siguranta, daca identificam cele patru calitati mai sus amintite, stim ca acei candidati au o baza pe care se poate construi, ca sunt adaptabili. Nu dati gres daca recrutati specialisti cu aceste 4 calitati ! La cat mai multe recrutari reusite !

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment