Noi perspective legislative pentru interviul de angajare

Noi perspective legislative pentru interviul de angajare

„Ce salariu ai avut la ultimul loc de munca?” Este poate cea mai des folosita intrebare in cadrul interviului de angajare. Tendintele legislative din America vor schimba acest lucru, deoarece angajatorii nu mai au voie sa intrebe aceste detalii.

Stim deja ca Statele Unite ale Americii au raspandit in lume multe practici, insa cat va dura pana cand Europa va adopta acesta lege?

Se pare ca aceste initiative vin in avantajul persoanelor de sex feminim, astfel discriminarea de gen in randul salariilor se poate diminua. Conform unui studiu din 2015, o femeie a castigat 79,6 centi la fiecare dolar castigat de un barbat. In 2016, datele arata ca o femeie a castigat 82 de centi la fiecare dolar castigat la locul de munca de un barbat. La o prima vedere aceste diferente nu par exagerate, insa o femeie pierde in jur de 10,470 $ pe an fata de un barbat angajat pe aceeasi pozitie.

In plus, un alt studiu realizat in 2016, concluzioneaza ca 68% dintre femei nu negociaza suma salariala, in comparatie cu 52% barbati. Toate acestea au un impact direct asupra carierei. De exemplu, o femeie de 20 de ani cu un program de lucru full-time, va pierde 418,800$ pana la o cariera de 40 de ani, in comparatie cu un barbat. Asta inseamna ca o femeie va activa in campul fortei de munca cu 10 ani mai mult pentru a avea acelasi castig ca un barbat.

Este de retinut faptul ca acest lucru se desfasoara in America, dar se poate propaga rapid si in contextul European. Ce parere aveti despre aceste demersuri? Credeti ca se vor facilita procesul de recrutare? Asteptam parerile voastre in sectiunea comentarii.

Daca acest material ti-a fost de folos, nu uita sa te abonezi la newsletter-ul nostru pentru a primi regulat, direct pe email-ul tau cele mai recente articole!

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment