“Nici nu imi pot aminti cand NU m-am gandit ca voi deveni si eu doctor!”

“Nici nu imi pot aminti cand NU m-am gandit ca voi deveni si eu doctor!”

Va invitam sa o cunoasteti pe Mihaela Parnia, medic specialist medicina fizica si reabilitare la BioOrtoclinic. Mihaela este unul dintre primii profesionisti care au ales sa isi gaseasca un loc de munca prin MEDIjobs – asadar, debuturile noastre cumva au coincis: ea ne-a fost alaturi la inceput de drum, asa cum si noi am fost alaturi de ea. Iata cateva fragmente din povestea ei:

Despre inceputuri si alegerea unei cariere in domeniul medical

Miros de dispensar si bucuria aranjarii fisierelor in dulapul din cabinet. Asistentii de care se atasase mult si primele lectii despre cum se pregatesc injectiile si tratamentele, cand inca mai era in scoala primara. Acestea sunt cateva crampeie de memorii  pe care Mihaela Parnia le pastreaza din copilaria sa petrecuta in cabinetele parintilor ei. “Nici nu imi pot aminti cand NU m-am gandit ca voi deveni si eu tot medic!” povesteste ea. “Nu cred ca a fost neaparat influenta voita a parintilor mei, ci exemplul frumos pe care mi l-au oferit”.  Ambii sunt medici, insa acestia nu i-au impus sa aleaga acelasi drum, stiind ca acesta este presarat cu multe sacrificii.

Iata, fast-forward multi ani mai tarziu, Mihaela s-a aflat in fata admiterii la Facultatea de Medicina, batand drum lung tocmai pana la Timisoara, ea fiind din Pitesti. S-a gandit ca i-ar placea la Timisoara si prin prisma faptului ca, pe vremea aceea, nu prea avea la suflet fizica. Dupa un an de facultate la Timisoara, experienta despre care Mihaela spune ca “a fost  cu cantec”, a decis sa se mute la Bucuresti, ca sa fie mai aproape de cel care ii era drag. Intre timp, a reusit sa faca pace si cu fizica.

Asteptari vs. realitate

Niciodata nu s-a asteptat sa fie usor si crede ca nici nu ar trebui sa fie o meserie ca “o plimbare prin parc”. Cazurile pe care le intalneste sunt provocari pe care le imbratiseaza cu entuziasm; in schimb, lipsa constanta de resurse materiale si incapacitatea autoritatilor de a reforma sistemul medical de stat reprezinta hopurile cele mai dificile peste care Mihaela a incercat de-a lungul timpului sa treaca. Din dorinta de a-si potenta calitatile si pasiunea, a ales sa isi continue drumul in sistemul medical privat, unde crede ca se poate afirma ca profesionist. “Altfel, practica medicala este exact asa cum mi-am imaginat-o, fiindca este de mult timp un lucru care face parte din mine”, spune ea.

Cum si-a gasit jobul actual

Prin omniprezentul Facebook, Mihaela a gasit platforma MEDIjobs. Din curiozitate, si-a facut un cont si “in EXTREM de scurt timp” dupa ce a aplicat la primele joburi, a fost chemata la interviu la BioOrtoclinic, unde s-a angajat imediat. La inceput a avut retineri vis-à-vis de experienta cu o firma de recrutare, deoarece credea ca numai prin recomandari ar putea sa se faca remarcata. Totusi, CV-ul ei bine pus la punct, sprijinul echipei de recrutare si “soarta”, spune ea, si-au facut treaba. Cei de la BioOrtoclinic au placut-o, iar Mihaela a fost convinsa sa isi aleaga un job la ei datorita echipei din cadrul clinicii, dotarilor unice din Romania si notorietatii companiei. Filosofia clinicii este aceea de a sustine tinerii proaspat absolventi ai rezidentiatului si de a incuraja dezvoltarea tinerilor specialisti pentru atingerea unui grad inalt de performanta in cariera. De exemplu, la foarte scurt timp dupa ce s-a alaturat echipei BioOrtoclinic, Mihaela a avut prima sa aparitie in presa, in calitate de medic specialist.

Sfaturi pentru tinerii rezidenti

“Mentineti ochii deschisi si urechile bine ciulite!” ii sfatuieste Mihaela pe tinerii care urmeaza sa termine rezidentiatul. Pentru a face performanta in domeniu, ea le recomanda tuturor sa uite rapid de “bula ideologica” in care au profesat pana acum si sa incerce sa interactioneze mai mult cu pacientii.

Un al doilea sfat pentru rezidenti ar fi sa aplice prin firma de recrutare la cat mai multe joburi, sa nu se grabeasca si sa cantareasca pe indelete avantajele si dezavantajele unei oportunitati de cariera. Si, important, sa nu se lase motivati doar de oferta financiara!

Cu acest articol dam startul seriei MEDInspiration, prin care va vom oferi periodic cateva fragmente din povestile
de viata ale specialistilor care au ales sa isi construiasca o cariera cu ajutorul echipei MEDIjobs. Urmariti in continuare blogul nostru pentru a descoperi mai multe materiale de acest fel 😉

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment