Medici fericiti!

Medici fericiti!

Mi-a fost dat cu putina vreme in urma sa cunosc un medic fericit! Fericit cu ceea ce face si ce traieste.  N-am sa-i spun numele inca. Poate intr-o buna zi…

Un om care rade cu pofta. Si se bucura din plin de meseria asta.

Mi-e drag sa-l privesc si sa-l aud vorbind.

Insa doar un om, intr-un interval de aproape un an. Un singur astfel de om in balanta cu cel putin 3-4 de care imi amintesc, in acelasi rastimp, cum mi-au spus ca ar vrea sa renunte, sa plece, sa nu mai auda, sa faca orice altceva.

Toti profesionisti desavarsiti.

Ce face diferenta dintre bine si rau in lumea medicala? Nu pot spune eu asta. Pentru fiecare din medici, e diferit.

Pot fi asteptarile in raport cu posibilitatile.

(Eu raman insa in categoria naivilor care cred ca daca iti doresti ceva cu adevarat, si faci imposibilul sa se intample, se intampla.)

Sau poate e o chestiune de maturitate . Sau de sansa.

Poate sa fie o abordare complet gresita a unei cariere cu un potential , de altfel, stralucit.

Poate fi incurajarea si  sustinerea continua din partea celor dragi.

Pot fi succesele gresit intelese si gestionate, dar si insuccese din care nu-ti mai poti reveni.

Poate fi orice.

Cata vreme intelegem ca suntem oameni inainte de a fi medici, ca trebuie sa ne cunoastem mai bine, ca e timpul sa ne ascultam cu adevarat, sa stim ce ne dorim si cand si cum,  avem o sansa reala de a fi fericiti.

Asta insemnand ca acceptam ca putem gresi dar si ca ne putem indrepta, ca uneori nu stim ce sa facem sau cum sa facem, dar ca putem afla, ca realitatea se schimba rapid si ne putem adapta, ca putem construi cu noi insine, tot ce ne propunem . Trebuie doar sa ne propunem.

Ai curaj si incearca sa descoperi prin coaching varianta ta cea mai buna.

 

In curand: pregatim lansarea unui nou serviciu adresat tuturor medicilor care doresc sa creasca pe plan profesional, prin dezvoltarea calitatilor personale si a increderii in sine. Ramaneti alaturi de noi si Dr. Andreea Lefter pe medijobs.ro!

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment