Martisorul cel mai frumos

Martisorul cel mai frumos

Era 1 martie si eram pe holul Spitalului de la Panduri si asteptam sa intru in operatie. Nu era ceva complicat, o simpla operatie de polipi. Si totusi imi era teama, ma gandeam sa nu apara complicatii. Medicul m-a asigurat ca va fi bine si a rugat o pe asistenta sa inceapa pregatirile.

Cand am fost gata, am fost pusa pe targa si dusa in sala. Acolo se uita frumos asistenta, mi a facut o injectie si brusc a inceput sa para totul blurat, culorile se contopeau. O senzatie de cald si relaxare imi trecea prin corp. Medicul putea sa inceapa treaba, anestezia isi facuse efectul. N a durat mult, dar retrezirea la realitate a fost socanta, cu dureri, sange mult, perfuzii. Nici o operatie nu e usoara si dupa alte doua la un deget, una la stomac, pot spune ca cel mai mult conteaza relatia cu medicul, empatia de care acesta da dovada.

Sunt medici excelenti pe plan profesional, dar, poate pentru ca au vazut si atatea cazuri, nu isi exteriorizeaza usor emotiile. Singura relatie cu ei ramane in zona profesionala – “Esti bine?”, “Te doare ceva?” samd.

Sunt medici la inceput de drum, extrem de empatici, chiar daca nu se pot lauda cu o experienta considerabila. Dar iti vine usor sa le oferi sansa sa iti rezolve problema medicala, tocmai in pofida acestei relatii pe care o construiesc. Deschiderea, zambetul si comunicarea permanenta ii definesc.

Mai sunt si medici care le intrunesc pe amandoua si pentru mine a fost cel mai frumos martisor ca am avut sansa sa cunosc o astfel de persoana.

Am primit cel mai frumos martisor cand a venit, a pus mana pe mainile mele, mi a zambit cald si m-a intrebat cum ma simt. M-a asigurat ca va trece totul, voi zambi din nou.

 

Poza din articol preluata de la deliciumic.ro – martisor brosa handmade pentru medici. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment