Cele 3 reguli de aur ale managementului medical

Cele 3 reguli de aur ale managementului medical

Un manager medical este responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă într-o instituție medicală și conduce practic cabinetul, clinica sau spitalul respectiv, iar conducerea unei afaceri de o asemenea anvergură este dificilă, însă urmarea unui set de reguli te va scăpa de probleme. 

Managerul medical este responsabil de succesul întregului personal și pentru acest lucru trebuie să delege sarcini, să motiveze angajații și să coordoneze operațiunile. Desigur, când totul merge bine, acesta este cel care primește laudele, dar de asemenea, când ceva este în neregulă el este primul om anchetat. Indiferent că ai grijă de personalul medical sau de cel auxiliar, dacă ocupi rolul de manager într-o instituție medicală, respectă următoarele reguli, pentru a te asigura că îndeplinești obiectivele organizației:

Citește și Ce sarcini are un manager medical: cum arată fișa postului și ce abilități de HR caută angajatorii la un manager bun?

1.Informează-te în legătură cu fiecare post în parte

Fiecare om din organizație, indiferent de poziția pe care o ocupă, contribuie la succesul instituției, deci ca să fii eficient, trebuie să cunoști în primul rând descrierea fiecărui job în parte, dar și oamenii care ocupă pozițiile respective. Acest lucru este esențial pentru a putea motiva personalul și a oferi programe de training adecvate.

Este important pentru succesul organizației ca managerul să cunoască foarte bine responsabilitățile și nevoile fiecărei funcții, pentru că astfel se formează o echipă unită, cu angajați mulțumiți.

2. Comunică eficient

Comunicarea eficientă înseamnă mai mult decât doar a asculta și a vorbi când îți vine rândul, presupune respect reciproc între personal și echipa de management, deci e mai bine să pornească totul de la tine. Pentru acest lucru: 

  • Stabilește așteptări clare pentru fiecare angajat – managerii trebuie să se asigure că mesajul lor este transmis și înțeles cum trebuie de toată lumea, ca fiecare angajat să știe mereu ce are de făcut. Acum că știi exact cu ce trebuie să se ocupe fiecare, asigură-te că angajații au un program bine pus la punct, cu acces la programările pe care le au, dar și la resursele medicale sau la consumabilele de care-ar putea avea nevoie.
  • Oferă feedback – angajații trebuie să primească regulat feedback atât pozitiv, ca să se simtă apreciați, cât și negativ, pentru a ști ce au de îmbunătățit. În plus, arată-te disponibil să le răspunzi oricăror întrebări profesionale, fie în persoană fie prin intermediul unui e-mail, iar dacă cineva vrea să facă schimb de ture încearcă să găsești soluții.
  • Ascultă – angajații sunt o resursă extraordinară de la care poți afla foarte multe lucruri și aceștia pot oferi idei pentru implementarea anumitor politici interne. Trebuie să asculți activ, nu doar să auzi ce-ți spune cineva, deci în timpul unei discuții dă din cap, intervino cu replici scurte și la obiect și ține cont de ceea ce ți se comunică.

Citește și Profilul Unui Lider De Succes În Domeniul Medical

Comunicarea este cheia în buna funcționare a oricărei afaceri și mediul medical nu face excepție, deoarece comunicarea eficientă îmbunătățește relațiile între colegi, sporește productivitatea, duce renumele instituției mai departe și ajută la implementarea sau îmbunătățirea politicilor interne.

3. Monitorizează, fără a îndruma

Îndrumarea angajaților poate avea efectele adverse, deoarece având personalități și roluri diferite, fiecare angajat are un stil propriu de a lucra. În general, angajații sunt mai eficienți când simt că beneficiază de încrederea conducerii și că pot lua singuri decizii, fiind apoi responsabili de rezultate. 

Dacă oferi în mod regulat feedback, angajații sunt suficient de conștienți deja că munca lor este monitorizată și că vor fi trași la răspundere pentru rezultate. Astfel vor fi mai motivați să facă o treabă bună, spre deosebire de cazul în care un manager le zice întocmai ce să facă. Ai încredere că fiecare om pe care l-ai angajat știe ce să facă și astfel te vei putea ocupa de alte sarcini, adecvate nivelului tău.

Citește și Calitatile celor mai buni lideri

Conducerea unui birou medical este o sarcină provocatoare și responsabilitatea te poate copleși rapid, dar dacă te ghidezi după regulile de mai sus, vei îmbunătăți atmosfera de la locul de muncă și vei reduce costurile cu personalul și resursele medicale, mai ales dacă folosești programe special destinate acestei activități. 

Despre Autor

Ioana Roșca

Pasionată de călătorii și lectură, urmează o carieră în jurnalism deoarece își dorește ca în fiecare zi să îmbine utilul cu plăcutul. Iubește provocările, noutățile și vede întotdeauna partea bună a oamenilor, încercând să fie prietenă cu toată lumea și să învețe mereu câte ceva de la oricine.

Facebook Comment