Jurnalul Mariei – ep 2: Labirintul cautarii unui nou job de asistent medical

Jurnalul Mariei – ep 2: Labirintul cautarii unui nou job de asistent medical

Acest articol este episiodul 2 al unui articol din mai multe parti. Daca nu ai citit prima parte, click aici.

Unde ramasesem? Ah da, aplicasem la un job de asistent medical pe platforme generaliste de joburi. Dupa ce am vazut ca nu m-a contactat nimeni timp de 2 saptamani, m-am gandit ce pot sa fac sa imi maresc sansele de a fi observata pentru interviu. Am mai identificat inca vreo 3 joburi la care am aplicat(dupa 2 ore de cautari). Din pacate nu stiu foarte multe despre clinicile la care am aplicat, numele nu imi spune nimic, desi am locuit in Timisoara toata viata. Unele dintre ele nu au nici macar un site, as fi vrut sa stiu ceva mai mult decat numele clinicii inainte sa aplic. In anunt nu scria decat ca angajeaza asistenti medicali, nici un detaliu in plus. Si din nou, astept.

O saptamana mai tarziu…

La 4 joburi am aplicat in total, am primit un singur telefon inapoi. Vroiau sa ma angajeze in Franta :). I-am explicat domnului la telefon ca nu ma intereseaza sa plec din tara, nici macar nu am aplicat la job in strainatate. In rest, niciun semn. Asa ca am decis sa fiu si mai proactiva. Cum? Am facut o lista cu spitalele si clinicile despre care stiam ca sunt ok ca si angajatori. Am mai intrebat prieteni, rude, cunostinte si am mai adaugat inca 4-5 companii. In total, am obtinut o lista de 11 spitale si clinici. Dupa aceea, am intrat pe site-ul fiecaruia dintre ele, am cautat o adresa de mail, acolo unde sunt publice. La restul, am sunat si luat adresele de email direct de la receptie.

Inarmata cu CV-ul si cu adresele de mail, le-am scris tuturor celor 11 un mail in care le spuneam ca as fi interesasta de un job, i-am intrebat daca angajeaza asistenti medicali si le-am atasat CV-ul. Poate la prima vedere pare complicat. La a doua vedere, si la a treia, tot complicat ramane 🙂 . Tot procesul, de la cerut recomandari prietenilor, la cautarea adreselor de email si pana la scrierea unui email fiecaruia, mi-a luat aproximativ o saptamana. In tot acest timp am continuat sa merg la vechiul loc de munca, oricat de mult mi-ar fi displacut. Nu mi-as fi dat demisia inainte sa am ceva clar stabilit pentru noul job. Stateam la calculator cu orele seara cand ajungeam acasa, sau dimineata devreme inainte sa plec. Consideram ca o sa merite efortul atunci cand ajung sa lucrez intr-un loc mai bun.

Raspunsul la mailuri

A urmat raspunsul de la spitalele respective. Trei mi-au zis ca am trimis CV-ul la adresa gresita, si ca daca imi caut loc de munca de asistent medical trebuia sa-l trimit la Resurse Umane. “Multumesc, stiam si eu asta, daca as fi avut contactul, trimiteam direct acolo”, am gandit in sinea mea. Nu au binevoit sa trimita mai departe la persoana responsabila mesajul meu, aparent este dificil. Am fost in schimb chemata la doua interviuri, unde mi-au spus din start ca nu angajeaza acum, dar o sa aiba nevoie de oameni in 3-4 luni, si au vrut sa ma cunoasca de acum, ca sa aiba CV-ul meu la dosar. Evident, nu m-a ajutat prea mult aceasta experienta.

Restul nu mi-au raspuns. La 2 dintre ele adresa de email era scrise gresit pe site, iar celelalte doua pur si simplu nu au reactionat. A fost cam descurajator sincer, deja ma gandeam ca nu o sa imi gasesc niciodata un alt job, poate nu le place ce au citit in CV, deja ma impacasem cu gandul ca voi ramane la actualul loc de munca pentru mult timp de acum inainte. Si in acel moment, am vazut o reclama la MEDIjobs…

Vrei sa citesti episodul 3? Click aici!

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment