Sfaturi pentru studenții la Farmacie care vor să se angajeze în timpul facultății: Riscuri și avantaje

Sfaturi pentru studenții la Farmacie care vor să se angajeze în timpul facultății: Riscuri și avantaje

Ar trebui ca studenții care urmează cursurile facultății de Farmacie să se gândească la un job part time? Da, dacă acel job este într-o farmacie. Mulți tineri care încă se află pe băncile facultății s-au gândit și au cugetat la această întrebare. De fapt, ceea ce pune pe gânduri studenții este dacă munca într-o farmacie îi ajută să performeze în carieră sau îi va împiedica să aibă rezultate bune sau chiar să-și urmeze studiile în continuare.

Primul lucru pe care un student trebuie să-l aibă în vedere este acela că va avea mai puțin timp să învețe, iar presiunea va fi mai mare. Multe farmacii vor ca studenții să lucreze un anumit număr de ore pe săptămână sau pe lună, de aceea, abilitățile de a organiza timpul sunt solicitate la maximum. De aceea, cel mai bine este ca studenții care au parcurs deja câteva semestre de studiu să se gândească la un job.

Care sunt avantajele?

Beneficiile adoptării unei astfel de decizii nu sunt de neglijat de un student. Pe lângă faptul că un tânăr își rotunjește veniturile atunci când lucrează, este foarte important, de asemenea, să-și creeze legături și cunoștințe în lumea farmaceutică. Însă, întâi de toate, munca într-o farmacie îl ajută să înțeleagă domeniul pe care l-a ales și să aprofundeze cunoștințele dobândite la cursuri. Totodată, munca într-o farmacie, în timpul facultății, este cel mai eficient mod de a îmbina cariera cu pasiunea.

Iată ce spune un farmacist care a trecut printr-o astfel de experiență în timpul studenției, potrivit Pharmacy Times:

„Nu este întodeauna ușor să menții echilibrul între job și facultate, iar studentul trebuie să țină minte că succesul la cursuri trebuie să fie o prioritate. Cu toate acestea, experiența ca angajat are foarte multe de oferit, iar cei care aleg să lucreze ar trebui să profite din plin”, spune Adriana Hughes (farmacist din Florida).

Există, de asemenea, și internship-uri de vară, pentru studenții care nu vor să intre în piața muncii în timpul anului universitar. Internship-urile de vară sunt structurate în așa fel încât să nu se suprapună cu semestrele și este o opțiune excelentă pentru tineri. Da, este posibil pentru un student la zi să facă față și unui job. Nu există o rețetă sau o strategie anume pentru un succes garantat în acest efort, dar abilitatea de a prioritiza, disciplina și conștiinciozitatea pot lucra în favoarea studentului.

Citește și: Care sunt opțiunile de cariera ale farmaciștilor

Care sunt greutățile?

La polul opus, există și dificultăți. Una dintre greutățile pe care le poate întâlni un student este cea a managementului timpului. Unele situații limită în privința crizei de timp pot să apară chiar dacă facultățile au deja stabilit un orar, de luni până vineri – asta nu înseamnă că nu se pot suprapune programele.

 „Pot să apară zile când atât profesorul de la cursuri, cât și angajatorul (farmacistul șef, în cazul de față) se așteaptă la prezența ta în același timp. Am avut o astfel de experiență și cu siguranță nu sunt un expert în gestionarea acesteia, dar comunicarea deschisă și înțelegere din ambele tabere pot remedia criza. Pentru a profita din plin de experiența în cadrul unui job, este înțelept să te implici în activități care te interesează sau care te inspiră”, mai explică Adriana.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment