Medici și Studenţi Medicinişti în Trupa “Comedy Zebra Show”. Interviu cu Inventatorii Terapiei prin Râs.

Medici și Studenţi Medicinişti în Trupa “Comedy Zebra Show”. Interviu cu Inventatorii Terapiei prin Râs.

Valea şi Federico sunt două personaje simpatice pe care le-am descoperit absolut ȋntâmplător şi care mi-au distras atenţia de la treburile serioase. Fiindcă nu puteam lăsa doar o singură repriză de râs, am căutat mai mult. Şi am descoperit că ghiduşii care au inventat personajele sunt puşi pe râs doar ȋn timpul liber. Orele de serviciu presupun, pentru o parte  din ei halate albe şi instrumentar medical.

Cine se ascunde ȋn spatele trupei “Comedy Zebra Show”?

Suntem de toţi 6 băieţi mari: Roman Dumitru, Radu Grecu, Civirjic Ion, Sȋrbu Pavel, Iuhtimovschi Eugen şi Mitu Alexandru. Purtăm halate albe o parte dintre noi, la serviciu zilnic iar pe scenă numai câteodată.

Cum s-a format trupa umoristică?

“Comedy Zebra Show” s-a format ȋn baza echipei de TVC (concurs de comedie “Tânăr, Vesel şi Cutezător”) de la USMF (Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie), Chişinău, ȋn anul 2008.

Zebra era multiplă campioană a concursului TVC intra şi interuniversitară. La ȋnceput au fost 4 membri. Ulterior a evoluat ȋntr-un proiect umoristic pentru care au fost selectaţi cei mai talentaţi băieţi de la alte echipe de TVC, de la UTM (Universitatea Tehnică din Moldova) şi USMF, până la 12 rezidenţi. Ȋn acest  moment “Comedy Zebra Show” este formată din 6 rezidenţi, ceilalţi axându-se pe profesia de bază.

Citeste si INTERVIU dr. Andrian Cuzub, Medic Specialist ORL: “Medicina Este Ca Un Rebus – Mereu Cauţi Răspunsuri Și Rezolvări.”

Cine sunt cei 6 membri ai trupei?

Civirjic Ion

Medic anestezist – reanimatolog, doctorand, asistent universitar la Catedra de Anesteziologie şi Reanimatologie nr.1, USMF “Nicolae Testemițanu”. Unul dintre fondatorii proiectului “Zebra Show”, creşte doi copii alături de soția sa

Sȋrbu Pavel

Este medic radiolog imagist, unicul radiolog din raionul Cimişlia (face filantropie medicală, atât la Policlinică cât şi la Spitalul Raional Cimişlia). Şi Pavel se numără printre membrii fondatori ai proiectului “Zebra Show”. Este la dietă (până  când???) fără rezultat.

Iuhtimovschi Eugen

Medic stomatolog, profesor la catedră, sportiv universal nerealizat. Actor și scenarist “Comedy Zebra Show” (din spusele colegilor). Nu are copii, el singur încă e copil. Din spusele lui Carla’s Dreams: “înalt și blond cu ochi albaștri (track 0), dar mai pleșcat” (n.r.- pleşuv/chel). Singurul membru care are pieptene la concerte. 

Mitu Alexandru

Student la Universitatea de Medicină şi Farmacie “N.Testemiţanu”, doctor ȋn formare. Cel mai recent transferat  la “Comedy Zebra Show”, Alexandru iubeşte foarte mult sportul, mai ales să-l privească de acasă, ȋn faţa televizorului.

Roman Dumitru

 Este soț, tată a doi copii. Glumele le scriu copiii, dar bani pentru asta încă nu li se dă pentru că sunt minori. Dar îi depozitează şi ȋi răsplăteşte la majorat. A ȋncercat să absolve studii superioare la Facultatea de Mecanică, la Facultatea de Construcţii şi la  Facultatea de Multimedia, specialitatea Producție Film şi TV, studii pe care nu le-a finalizat ȋncă…

Lucrează ca animator la Radio și prezentator TV şi scenarist. Este content creator la “Comedy Zebra Show”. Sloganul care ȋl caracterizează: “lenea este dovada înțelepciunii”. 

Radu Grecu 

Este principalul responsabil al grupului, cel care strânge băieții pentru repetiție. Pentru că doar el are minute pe telefon. Creator de glume hazlii și nehazlii. Inginer în geodezie, topografie și cartografie. Manager de proiecte Geoinformaționale. Radu este şi editorul de imagine al “Comedy Zebra Show”.

Citeste INTERVIU Andrei Voicu, creatorul podcastului iT MaTTers: “Scopul este ca fiecare episod sa produca un clic, o schimbare in bine pentru un ascultator. ”

Aveţi timp de job, familie şi “Zebra”? Cum se ȋmpacă toate trei? 

“Până acum am reuşit să ȋmbinăm jobul de bază cu proiectul umoristic “Comedy Zebra Show”. Ce-i drept, este din ce ȋn ce mai greu. Majoritatea dintre noi avem copii care au nevoie de atenţie şi soţii care ne mai ȋntreabă: “mai aveţi să umblaţi cu zebra asta???”

 Dar, cel mai des oricum ne susţin, fiindcă ȋnţeleg că mai bine să ȋşi lase soţii să plece la repetiţii sau la filmări decât să-i lase la bere. Mai nou, pentru unii dintre noi “zebra” devine deja jobul de bază.”

A fost uimitor şi totodată plăcut să descopăr cum medicina şi alte meserii la fel de serioase pot genera atâta voie bună. 

Citest si INTERVIU Daniel Popescu, student la medicina: „Tratamentul pacientului ar trebui sa fie axat pe toate nevoile lui, nu doar pe a vindeca boala la nivel fizic”

Despre Autor

Iulia Chiper

Scriu in speranta ca pot face lumea mai buna oferind informatii competente. Sunt convinsa ca informatia de calitate este sinonima cu educatia si poate schimba in bine mentalitati si destine.

Facebook Comment