Interviu cu Dr. Stamu-OBrien: Succesul nu este o finalitate

Interviu cu Dr. Stamu-OBrien: Succesul nu este o finalitate

În fiecare an, personalul medical român are mențiuni valoroase peste granițe. De la medici și până la asistente medicale, performanțele și nivelul de profesionalism este îndelung lăudat și apreciat de companiile străine.

Medicul psihiatru Dr. Caroline Stamu-O’Brien a demonstrat că succesul în domeniul medical este reprezentat de un cumul de ambiție, devotament și mult studiu, indiferent în ce țară activezi. După ce a urmat cursurile UMF “Carol Davila” din București, unde s-a aflat “sub tutela unor profesori, asistenți și medici de capacitate extraordinară”, Caroline a făcut rezidanțiatul în SUA și, conform spuselor ei, a luat “contactul cu elemente de vârf în domeniul medical și în special al psihiatriei”. Condițiile de studiu au ajutat-o pe tânăra româncă să atingă “nivelul de paritate profesională cu cei născuți aici (n.r. în SUA)”.

În interviul acordat în exclusivitate pentru MEDIjobs, Dr. Stamu O’Brien subliniază unul dintre cele mai importante aspecte ale împlinirii sale pe plan profeșional departe de România, într-o țară a cărei culturi i-a fost până nu demult străină. “Succesul este rezultatul final al unei munci continue de devotament, perseverență, respectare a ierarhiei și studiu intens. Succesul nu este de fapt o finalitate, ci un proces în derulare”, spune medicul psihiatru Caroline Stamu-O’Brien.

Pe lângă studiile şi practica efectuate cu mult succes pe pământ american, absolventa UMF “Carol Davila” consideră că apogeul carierei sale, care i-a încununat anii de muncă, a avut loc în 2010. “Sunt foarte mulţumită cu traseul meu profesional. Singura mea dorinţă de a schimba ceva a fost acum câţiva ani, când am decis să îmi deschid o practică privată şi pot spune că am reuşit să o îndeplinesc”.

Fondatoarea în 2010 a Integrative Psychiatry of NY nu uită ce a lăsat în urmă și trimite un mesaj plin de substanță tinerilor studenți la medicină din România. “Procesul globalizării a facilitat sistemul de informații necesar pentru un process de educație internațională. Părerea mea este că generația actuală, interesată în dezvoltare profesională medicală, poate obține acest lucru urmând etapele necesare”, concluzionează Dr. O’Brien. Cu alte cuvinte, nivelul de informare la care suntem expuşi în 2016 trebuie captat cu atenţie şi foarte multă seriozitate, el fiind un atuu important care stă la baza realizării profesionale în domeniul medical.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment