25 de centre de vaccinare, din Prahova, nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical

25 de centre de vaccinare, din Prahova, nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical

În județul Prahova, se caută personal medical de specialitate, care să asigure buna desfășurare a procesului de vaccinare anti-COVID-19.

Reîntoarcerea la o viață normală depinde în cea mai mare parte de imunizarea populației și de limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19. 

Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică Prahova, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Prahova, Colegiul Medicilor Prahova și Colegiul Medicilor Dentiști Prahova, precum și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale fac demersuri pentru identificarea, amenajarea și coordonarea centrelor de vaccinare, însă acestea nu pot funcționa fără personal medical.

Citește și Cum arată bugetul pentru Sănătate în 2021

Unde este nevoie de personal medical

Lipsa personalului medical este o problemă majoră la nivelul județului Prahova.

În județul Prahova, au fost amenajate și urmează să fie operaționalizate centre de vaccinare în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Băicoi, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlați, Vălenii de Munte și în comunele: Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeștii de Pădure, Florești, Măneciu, Păulești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei.

Astfel, în baza unui contract de prestări servicii, primăriile localităților în care vor funcționa centrele de vaccinare vor plăti 90 lei/oră pentru medici, 45 lei/ora pentru asistenți și 20 lei/ora pentru registratori. Modelul de contract și sumele aferente sunt stabilite prin Ordin de Ministru și vor fi decontate din bugetul de stat. 

Citește și Vaccinul COVID-19 – vehicul pentru viitoarele tratamente

Prefectura județului Prahova pune la dispoziție un număr de telefon, pentru a facilita accesul rapid la informații și stabilirea modalității de colaborare cu primăriile localităților în care vor funcționa centre de vaccinare. Cei interesați sunt rugați să apeleze la 0753930252.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment