Fii recunoscator persoanelor care te-au ajutat in cariera medicala

Fii recunoscator persoanelor care te-au ajutat in cariera medicala

Indiferent de statutul pe care il ai in prezent, student, asistent medical, medic, cu siguranta ai o persoana care iti vine in minte atunci cand te gandesti la sustinerea, sprijinul si sfaturile pe care le-ai primit in momentele in care ai avut nevoie si care te-au ajutat sa progresezi si sa iubesti meseria aleasa.

Aceasta persoana poate fi un coleg, un profesor, un medic cu experienta sau oricare alta persoana care ti-a fost alaturi si careia ii recunosti meritele, insa nu ai reusit pana acum sa-i multumesti din cauza lipsei de timp, a meseriei solicitante etc.

Niciodata nu este prea tarziu sa fii recunoscator. A venit timpul sa te gandesti la aceasta persoana importanta din cariera ta si sa-i spui un sincer „multumesc” pentru ca a fost acolo cand ai avut nevoie de un sfat, pentru ca te-a ajutat sa treci cu bine peste incercarile meseriei, pentru ca datorita ei ai ajuns sa iubesti ceea ce faci, iar aceasta lista de motive poate continua.

Iata 5 motive esentiale pentru care sa-i multumesti persoanei care te-a sprijinit in cariera medicala:

1. Te-a ajutat sa te integrezi in primii ani de studentie

Iti amintesti de acel coleg care te-a ajutat sa te integrezi in primul an de facultate? In acest caz, mentorul poate fi un student mai mare, care a intampinat deja provocarile din Facultatea de Medicina si isi aminteste sentimentul coplesitor care poate fi generat in primul an de studiu, de aceea ti-a fost alaturi si ti-a explicat ceea ce nu ai inteles.

De asemenea, in locul elevului-mentor poate fi chiar si un profesor care a crezut in tine si te-a sustinut inca din primele zile ca student.

Chiar daca esti inca student si te bucuri de sustinerea unei astfel de persoane sau ai terminat de mult timp facultatea si acum te dedici meseriei, niciodata nu este prea devreme sau prea tarziu sa fii recunoscator colegului sau profesorului care ti-a ghidat pasii in cariera medicala.

2. Ti-a oferit un feedback sincer

La cine apelezi atunci cand ai nevoie de un feedback sincer? Este greu sa gasesti o persoana sincera, care sa nu aiba niciun interes atunci cand iti ofera un sfat, iar atunci cand intalnesti persoana potrivita este bine sa o tii alaturi.

Un mentor bun nu se teme sa iti spuna adevarul, iar acesta poate fi de ajutor atat in anii de studentie, cat si in cariera de cadru medical. Mai mult, o astfel de persoana iti va da exemple din propria experienta, iar tu poti invata din greselile ei. 

Cu siguranta ai intalnit un coleg de facultate, un coleg de munca sau un profesor care ti-a inspirat incredere si care te-a ajutat sa reusesti fara a avea vreun interes. A venit momentul sa iti intorci privirea si sa-i fii recunoscator pentru tot.

3. Te-a ajutat sa intelegi aspecte importante din medicina

Medicina este considerata un domeniu complex, in care ai intotdeauna ceva de invatat, de aceea o persoana cu experienta iti va fi mereu de ajutor atunci cand ai nevoie de explicatii suplimentare pentru a intelege.

Un coleg mai mare din facultate, un profesor, un medic cu experienta sau un alt coleg de serviciu iti poate veni in ajutor in astfel de situatii printr-un transfer de informatii.

Pe tine cine te-a ajutat atunci cand ai avut nevoie de explicatii in domeniul medical sau cine te ajuta chiar si in prezent? Fii recunoscator pentru ceea ce a facut sau face in continuare pentru tine si multumeste-i.

4. Te-a motivat sa mergi mai departe in momentele dificile

Ai avut vreun moment in care ai vrut sa renunti la cariera medicala? Cu siguranta ai realizat ca era cea mai mare greseala din viata ta, insa nu ai facut acest lucru datorita unei persoane care te-a sustinut si te-a motivat sa mergi mai departe.

Poti intalni obstacole atat in anii de studentie, cat si in cariera de medic sau de asistent medical, dar este important sa gasesti solutia potrivita si sa mergi mai departe. O persoana care sa te motiveze in aceste momente este foarte importanta si, daca reuseste sa te faca sa-ti continui drumul, merita tot respectul tau. 

5. Te-a inspirat si te-a facut sa-ti iubesti meseria

Un mentor bun este cel care are mai multa experienta decat tine, cel care isi iubeste meseria si le insufla acest lucru si celor ce il urmeaza. O astfel de persoana poate te-a inspirat si pe tine si te-a facut sa apreciezi si, in cele din urma, sa iti iubesti meseria. Aceasta persoana merita respectul tau pentru ca este foarte important sa iubesti ceea ce faci, astfel, vei merge la serviciu cu placere si iti vei face treaba corespunzator.

Poti considera ca o astfel de persoana te-a ajutat sa-ti atingi obiectivele pe partea profesionala, ti-a fost model si merita sa-i multumesti pentru acest lucru.

Datorita mentorului vei deveni la randul tau un model pentru multe alte persoane care vor sa urmeze aceeasi meserie.

Tu cui vrei sa-i multumesti astazi?

Citeste si: “Un multumesc din partea pacientului inseamna mult pentru asistent”

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment