Cum sa fii Mos Craciun pentru pacientii tai: 5 idei de cadouri

Cum sa fii Mos Craciun pentru pacientii tai: 5 idei de cadouri

In general, spitalele si clinicile sunt pline de povestile de viata ale unor oameni simpli care asteapta vindecare. Insa, in perioada sarbatorilor, cand pregatirile pentru iarna ating punctul culminant, in spitale se schimba natura acestor povesti. Apar sentimente de nostalgie si de dor. Emotiile pe care Craciunul le aduce ii cuprind atat pe bolnavii care isi doresc sanatate mai presus de toate cadourile, cat si pe medicii care ii vegheaza cu grija.

Experienta unui Craciun pe patul de spital aduce tristete, iar din nefericire, nu putine sunt cazurile de pacienti care se afla in aceasta situatie. Sunt sute de oameni cu probleme de sanatate care in noaptea de Craciun isi fixeaza privirea pe usa salonului, asteptand sa se deschida si sa le aduca aproape persoanele dragi. Printre gandurile Craciunului de altadata, pacientii cauta un motiv sa zambeasca, o speranta ca in cea mai importanta noapte din an, in care familiile se strang la un loc si isi manifesta iubirea, nu sunt uitati.

In general, atunci cand nu cunosti suficient un om, sa aduci fericire poate fi un lucru mai putin usor. Insa cand esti medic, iar fericirea pe care o poti crea este cea a pacientului tai, lucrurile se pot schimba putin. Uite 5 idei de cadouri pe care tu ca medic le poti face pentru pacientii tai pentru ca sarbatorile petrecute pe patul de spital sa treaca cu o gram de fericire in plus:

1. Discuta cu pacientii tai in afara programului de vizita

Poate cel mai potrivit cadou pentru un om aflat in suferinta este o discutie pozitiva despre sanatatea lui. Spune-i lucrurile care s-au imbunatatit la boala lui sau care sunt in proces de vindecare. Ofera-i speranta!

2. Ia legatura cu un grup de colindatori care sa bata din usa in usa la saloanele pacientilor

Daca in casele oamenilor spiritul Craciunului este anuntat de beculetele colorate care lumineaza strazile si de mirosul mancarii specifice sarbatorilor, in spitale lucrurile stau diferit. Dorul de casa pe care il simt pacientii este mai mare in seara de Craciun, iar pentu a alina cat de putin nostalgia oamenilor, daruirea posibilitatii ascultarii colindelor preferate poate fi cadoul potrivit.

3. Daruieste posibilitatea pacientilor de a-si pune dorintele intr-un brad pe holul spitalului

In cazul pacientilor, fara contestare, sanatatea este principala dorinta pentru un an nou. Prin oferirea acestei posibilitati, de a-si scrie gandurile, dorintele si asteptarile, pacientii se vor simti ascultati, vor simti ca prin impartasirea problemelor lor se va produce si o imbunatatire a starii de spirit.

4.”Mos Craciun prin Spital”

Fii tu Mos Craciun pentru ca in mana ta sta un cadou aducator de mari zambete. Mai exact, un prim pas ar fi sa iei legatura in prealabil cu familiile pacientilor tai, fie telefonic, fie in timpul unei vizite pe care acestia o fac inaintea sarbatorilor de iarna si roaga-i sa asterne cateva ganduri pentru membrul lor din familie care urmeaza sa isi petreaca cea mai importanta si sfanta noapte din an pe patul de spital. Apoi, de Craciun, ofera-le oamenilor fata de care tu iti manifesti grija gandurile stranse.

5. Meniu special de Craciun

Pacientii care nu au restrictii legate de mancare vor fi incantati sa deguste din preparatele special aduse pentru ei. Propunerea sau acordul unui medic pentru ca personalul aflat la conducere sa organizeze o astfel de masa festiva le va crea pacientilor sentimentul de familiaritate. De exemplu, un mic dejun cu cacao cu lapte si cozonac va determina ca amintirea mesei luate in familie de sarbatori sa fie vie in mintea lor.

Surprinde-i! Fii tu persoana care le trece pragul salonului si daruieste pacientilor ocazia unui Craciun care sa se transforme intr-o amintire frumoasa pentru viitor.

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru medici specialisti si asistenti medicali, fa-ti un cont gratuit pe MEDIjobs, in doar 5 minute, aici.

Despre Autor

Simion Tatiana

Imi place sa cred despre mine ca sunt un bun comunicator, nu datorita felului in care vorbesc, ci datorita felului in care stiu sa ii ascult pe ceilalti!

Facebook Comment