FAQ Campania “Aleg să fiu voluntar, aleg să ajut”

FAQ Campania “Aleg să fiu voluntar, aleg să ajut”

Deoarece mulți dintre voluntarii înscriși în campania “Aleg să fiu voluntar, aleg să ajut” au avut întrebări cu privire la aspectele organizatorice și nu numai, am creat o listă cu răspunsurile la întrebările primite din partea voastră.

Q: În ce constă campania “Aleg să fiu voluntar, aleg să ajut”?

A: Campania „Aleg să fiu voluntar, aleg să ajut” constă în susținerea gratuită a spitalelor care au nevoie urgentă de personal medical, prin conectarea acestora cu medici sau asistente care doresc să lucreze voluntar pentru o perioadă determinată de timp. Pentru acest lucru am creat și un COVID-19 hotline funcționează 24/24, unde spitalele pot solicita ajutor de medici și asistenți medicali. Imediat ce primim solicitări din partea spitalelor, vom comunica voluntarilor înscriși toate detaliile și îi punem în legătură cu centrele în nevoie. 

Q: Cum pot să devin voluntar și ce o să fac? 

A: Odată înscris în campania noastră, vă exprimați dorința și acordul de a oferi ajutor voluntar spitalelor care sunt în criză de personal medical în momentul de față. Atunci când primim solicitări din partea centrelor medicale, noi vă punem în legătură cu acestea, iar responsabilitățile dumneavoastră vor fi stabilite de către directorii medicali.

Q: Pot alege dacă doresc sau nu să merg la spitalul respectiv?

A: Da, puteți refuza spitalul care vi se propune.

Q: Ce trebuie să facă un voluntar?

A: Sarcinile fiecărui voluntar sunt stabilite de către spitalul cu care veți fi pus în legătură.

Q: Ce nevoi există?

A: În momentul în care spitalele ne vor comunica nevoile lor, toți voluntarii vor fi contactați

Q: Ce cadre medicale se pot înscrie în campania de voluntariat?

A: În campania de voluntariat se pot înscrie următoarele categorii de personal medical: medici medicină umană, asistenți medicali, farmaciști, asistenți de farmacie, infirmieri, îngrijitori, biologi, biochimiști, chimiști, studenți medicină și studenți la școli postliceale.

Q: Pot aplica și studenții înscriși la Facultatea de Medicină?

A: Potrivit Ministerului Sănătății, studenții pot participa ca și voluntari în spitale începând cu anul 4 de studiu.

Q: Dacă nu am mai profesat/mi-a expirat avizul de liberă practică, pot fi voluntar?

A: În această situație spitalele decid care sunt criteriile de selecție.

Q: Există un program?

A: Programul pentru voluntari este stabilit de fiecare spital în parte.

Q: Se acordă cazare?

A: Detalii privind cazarea și programul de voluntariat este stabilit de spitalul cu care veți fi pus în legătură.

Q: Serviciile de voluntariat sunt plătite?

A: Serviciul de voluntariat nu este plătit.

Q: Dispun spitalele de echipamentul necesar de protecție?

A: Spitalul cu care veți pus în legătură vă va comunica informațiile cu privire la dotările din unitatea medicală.

Q: De ce voluntari și nu angajați?

A: Campania “Aleg să fiu voluntar, aleg să ajut” a fost lansată pentru a veni în sprijinul eforturilor medicilor și autorităților, iar cadrele medicale care activează în momentul de față în alte centre decât cele dedicate tratării epidemiei de Coronavirus și doresc să își ofere voluntar serviciile și experiența să poată ajunge mai ușor în contact cu spitalele care au nevoie de acestea.

Dacă faci parte din domeniul medical și dorești să te alături și tu echipei de voluntari, tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de înscriere.

Pentru mai multe informații cu privire la campania “Aleg să fiu voluntar, aleg să ajut”, te invităm să citești articolul:

MEDIjobs vine în sprijinul autorităților în contextul epidemiei de Coronavirus și a nevoii de specialiști medicali în spitalele din România

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment