Experiența în medicină îți conturează viitorul

Experiența în medicină îți conturează viitorul

A apărut un impas în viața sau în cariera dumneavoastră? Nu vă lăsați intimidați. Folosiți toate resursele care vă sunt la îndemână. Nu sunteți sigur care sunt? Gândiți-vă la asta: ați avut acces la ele tot timpul.

În momentul în care ați decis să deveniți medic, ați devenit de neoprit. Ai urmat un liceu, facultatea de medicina, iar apoi rezidentiatul. Poate că drumul tău a luat câteva întorsături. Fiecare pas a dus către o carieră în medicină. Acum descoperi că fiecare zi este o altă intersecție și cauți indicatoarele pentru a stabili pe ce drum trebuie să o iei . 

„Intenția mea este să găsiți mai multă ușurință și flux în carieră, dar și în viața dumneavoastră. Secretul consta in amestecul abilitatilor si strategiilor de succes cu cunostintele si realizarile dumneavoastră pentru a crea un plan de viață. Gândiți-vă la ce este posibil! ”, spune dr. Stephanie Wellington

Există strategii pe care le-ai încercat, testat și pe care ți le-ai dovedit că te conduc spre succes, ele sunt temelia pe care te bazezi și care te-au adus în acest punct în cariera ta medicală. Indiferent cum îți petreci ziua, acasă sau în unitatea medicală, sau îți pregătești următoarea mișcare în cariera ta medicală, să îți atingi următorul nivel înseamnă să folosești abilitățile dobândite până atunci și să adaugi și altele noi. 

Privind în urmă, în cei peste 20 de ani în medicină, nu știam atunci că într-o zi, cariera mea va include modelarea și sprijinirea medicilor pentru a avea parte de cea mai bună viață și a se bucura de succesul lor in carieră. La inceput nu am fost interesata de medicina neonatală. Pe tot parcursul erau multe suișuri și coborâșuri. Urcușurile din cariera mea, erau acolo pentru a mă învăța lucruri despre mine pe care nu doream să le cunosc. Evoluția și direcția carierei mele au venit din multitudinea de experiențe care m-au modelat, mi-au arătat lucrurile care mă pasionează și unde pot avea un impact pozitiv în medicină. Nimic nu a fost în zadar.”, spune dr. Stephanie Wellington

Experiențele pe care le avem cu pacienții, cu echipele și asistentele, colegii și viața în general, sunt făcute de așa natură pentru a defini și perfecționa în continuare cine suntem ca medici și cine suntem în spatele halatelor albe, a stetoscopului și a gradului medical. Pe măsură ce creșteți și treceți de la studentul la medicină la rezident și de la rezident la medic specialist sau chiar medic primar, luați în considerare ce trebuie să luați cu dumneavoastră pentru a facilita avansarea și progresul continuu. 

Următorul nivel de succes în viață și succesul în carieră este ascuns în experiențele, provocările și triumfurile prin care treci acum. Acolo unde există o luptă, există ceva valoros de învățat. Adesea ne concentrăm pe un lucru greșit. Ne concentrăm asupra durerii sau a nedreptatii. Având un mentor, un îndrumător care să vă ghideze, vă va ajuta să vă schimbați perspectiva pentru a deschide usi noi catre procesul de invatare si de evolutie.

Despre Autor

Daniela Eremia

Pasionată de anatomie și de tot ceea ce înseamnă corpul uman, sunt mereu în căutare de informații și de subiecte interesante pe care le scriu cu mare drag pentru toată lumea.

Facebook Comment