“Doneaza sange! Fii erou!” – proiectul care a strans 1417 de unitati de sange

“Doneaza sange! Fii erou!” – proiectul care a strans 1417 de unitati de sange

Donează sânge! Fii erou! este un eveniment organizat bianual la nivel național de către asociațiile studenților la medicină și își propune să combată deficitul de sânge și produse de sânge din unitățile spitalicești din România prin organizarea unei colecte extinse de sânge și prin susținerea unei puternice campanii de informare și responsabilizare socială.

Știați că în România doar 1,7% din populație donează sânge? Zilnic este nevoie de 1000 litri de sânge în țara noastră. 450 ml de sânge donat salvează 3 vieți. Nevoia este constantă! Recunoștința este instantă!

Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila , au desfășurat în perioda 6-10 noiembrie 2017 în Holul de Onoare al Palatului Facultății de Medicină (bd. Eroilor Sanitari nr.8), o nouă ediție a acestei campanii. În cadrul acestei ediții, cu ajutorul a peste 100 de voluntari, am reușit să colectăm 1417 unități de sânge, dintre care peste 620 doar la Facultatea de Medicină.

Declaratii:

Teodor Cristian Blidaru – Președinte SSMB

Donează sânge! Fii erou!” este unul dintre cele mai importante proiecte ale Societății Studenților în Medicină din București și un mod excelent de a dovedi că viitorii medici se pot implica activ în probleme de actualitate în sănătate, încă din timpul studenției. Ne bucurăm că acest proiect devine din ce în ce mai vizibil și ca avem oportunitatea de a ajuta mai mulți oameni în fiecare ediție. Parteneriatul, deja traditional, între SSMB, Centrul de Transfuzie Sanguină București și UMF Carol Davila face acest proiect posibil, motiv pentru care suntem foarte recunoscători. De asemenea, mulțumim tuturor donatorilor care au devenit eroi în aceasta săptămână!

Andreea Galita și Stefan Rinu – Coordonatori

Ne dorim ca decizia unui medic sau viața unui pacient să nu fie incertă din cauza deficitului de sânge. Vrem să reușim să rezolvăm această problemă întâlnită în sistemul medical din România, iar proiectul “Donează sânge, fii erou!”, la fiecare ediție, reușește să strângă din ce în ce mai mulți donatori dornici să ne ajute în această inițiativă. Va mulțumim pentru toate cele 620 de pungi de sânge strânse în această săptămâna! Ne încânta să vedem că nu doar studenții de la UMF “Carol Davila” vin să doneze sânge, ci și adulți care în urma unei puternici campanii de informare au fost sensibilizați despre deficitul de sânge transfuzabil din România.

 

 

Daca v-a placut acest articol va recomand sa va creati cont aici  pentru a fi la curent cu noutatile medicale.

Despre Autor

Raluca Ioana Marin

Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un "job" full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.

Facebook Comment