Alexandru-Sorin Pasarica si Mara Ieseanu, studenti in anul IV la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, au castigat locul intai in cadrul competitiei “Audience Choice Award 2016”, care s-a tinut in Germania – Berlin.
Concursul face parte din cel mai mare congres european de medicina, dedicat studentilor, numit European Student Conference. Cei doi tineri aflati sub coordonarea doamnei doctor conferentiar Iliescu Laura, specialist in cadrul Spitalului Fundeni,
au elaborat o lucrare in care vorbesc despre tratarea Hepatitei C fara Interferon.
In urmatoarele randuri va invit sa faceti cunostinta cu Alexandru – Sorin, care o sa va prezinte subiectul proiectului si cateva detalii despre aceasta experienta.
1. Ce te-a determinat sa alegi Medicina? Te-ai gandit ce specializare vrei sa urmezi?
“Am vrut sa fac Medicina inca de cand eram mic. Nu ma vad facand alta facultate, chiar daca nu este deloc usoara alegerea facuta. Pe viitor as vrea sa urmez Ortopedie sau Obstetrica – Ginecologie, insa nu pot spune ca sunt hotarat deoarece nu am ajuns, inca, la stagiile respective din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”. “
2. Cum ai ajuns sa participi la acest concurs?
“Anul acesta organizatorii “European Students’ Conference 2016” au propus un nou concurs “Audience Award”, in cadrul caruia orice participant activ se putea inscrie. De ce sa nu participam si noi? Astfel, multe persoane ne-au apreciat lucrarea si am ajuns sa castigam acest premiu.”
3. Care este tema si cum ti-a venit ideea? (poti detalia putin)
“ “Cum afecteaza comorbiditatile raspunsul la tratamentul fara Interferon atunci cand ai Hepatita C?”. Am reusit sa realizez aceasta lucrare alaturi de Iesanu Mara, sub coordonarea Doamnei Conf. Dr. Iliescu Laura . “
4. Ce implicatii va avea acest studiu in viitorul apropiat? (daca se va pune in practica)
“Studiul este deja pus in practica. Cu ajutorul acestui tratament, se doreste sa se ajunga in curand la eradicarea Virusului C. In cadrul acestui proiect am evaluat 44 de pacienti, care aveau diferite comorbiditati, cele mai frecvente fiind: diabet zaharat, hipertensiune arteriala si boli coronariane. Dupa ce am aplicat tratamentul fara Interferon, rata de raspuns la tratament a fost de 99.7%, ceea ce este un rezultat foarte bun.”
5. Cum ti s-au parut celelalte proiecte?
Au fost foarte multe proiecte bune, realizate cu pasiune, devotament si multa, multa munca.
6. Cum privesti acum aceasta experienta? La ce alte concursuri te-ai inscris sau ai vrea sa participi?
Acesta este primul congres la care ma inscriu ca si participant activ. Pot spune ca, pentru mine, este o experienta inedita din orice punct de vedere.
Din pacate nu am vazut atat de multe postari pe seama acestui subiect, destul de important din punctul meu de vedere. Cred ca astfel de oameni au nevoie de mai multa sustinere, iar locurile obtinute de colegii nostri ar trebui promovate.
Felicitari, Alexandru si Mara!
Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un “job” full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.