Doamna doctor Mihaela Leventer stie mai bine decat oricine ca succesul nu apare peste noapte si implica o munca continua si constanta. In calitate de medic, dar si de antreprenor, a dorit sa construiasca o echipa de profesionisti, pentru a lupta sa salveze vieti.
Recunoaste ca se simte cu adevarat doctor cand diagnosticheaza corect sau trateaza un cancer de piele si stie ca a salvat o viata. In acelasi timp, se simte un artist al chipului atunci cand practica estetica medicala.
Printre calitatile pe care le considera necesare pentru un medic se numara comunicarea, dorinta de a educa, de a preveni imbolnavirea si de a o trata eficient cand apare. Crede cu tarie ca relatia medic-pacient se cladeste pe incredere, pe care se straduieste sa o transmita constant tuturor pacientilor sai.
Din echipa sa fac parte medici tineri capabili sa invete, capabili sa se integreze in echipa, doritori sa se dezvolte profesional si care impartasesc aceleasi valori etice profesionale si, in cazurile dificile, nu ezita sa ceara o mana de ajutor, ghidandu-se dupa principiul patru ochi vad mai bine decat doi.
1. Aveti deja un nume in domeniul dermatologiei. Ce va determina sa continuati activitatea profesionala? Ce va motiveaza?
Imi place meseria de medic dermatolog. Medicina este o profesie vocationala care iti da posibilitatea sa interactionezi cu oamenii cu nevoi si probleme de sanatate si sa-i ajuti prin etica si stiinta cu care profesezi.
2. Preferati patologiile sau estetica in dermatologie? Explicati, va rog.
Imi plac ambele domenii pentru ca acopera intreaga plaja de public: pacientii aflati in suferinta si oamenii sanatosi care doresc sa-si mentina aspectul si frumusetea pielii. Ma simt cu adevarat doctor cand diagnostichez corect sau tratez un cancer de piele si stiu ca am salvat o viata. Ma simt un artist al chipului atunci cand practic estetica medicala.
3. Considerati ca rolul unui medic este doar sa trateze? Sau sa si previna, sa informeze?
Cred ca medicul trebuie sa stie sa comunice, sa educe, sa previna imbolnavirea si sa o trateze corect si eficient cand ea apare. Medicul trebuie sa starneasca incredere si complianta la investigatii si tratament.
4. Care a fost cel mai dificil caz medical cu care v-ati confruntat? Cum l-ati tratat?
Vad zilnic cazuri dificile sau ratate de tratamente incorect efectuate, prin fata ochilor imi trec drame si bucurii. Nu am o scara a celor mai dificile cazuri, ne petrecem orele indelungate de program traind alaturi de pacientii nostri toate aceste intamplari de viata. Uneori salvam un ochi invadat de o tumora de piele, alteori alinam o temere nejustificata. Cel mai frumos este insa cand dupa o zi de munca indarjita putem sa-i garantam pacientului operat ca tumora de piele este perfect indepartata si nu va mai avea nevoie de alte tratamente.
5. Ce atribute trebuie sa aiba relatia ideala medic-pacient?
Increderea este trasatura principala pe care trebuie cladita relatia medic-pacient.
6. V-ati format o echipa puternica in cadrul clinicii. In ce mod ati ales medicii? Ce criterii ati urmarit?
Sunt mandra de echipa mea. Aleg de obicei medici tineri capabili sa invete, capabili sa se integreze in echipa, doritori sa se dezvolte profesional si care impartasesc aceleasi valori etice profesionale. Sunt mandra si de echipa de asistenti cu care lucrez, pe care i-am preluat de pe bancile scolii si pe care i-am instruit in maniera noastra de lucru. Impreuna suntem ca un organism echilibrat si eficient.
7. In cine si in ce trebuie sa aiba un medic incredere?
Eu ma bazez pe competenta echipei mele, pe aprofundarea pe nise profesionale, fiecare fiind foarte bun intr-un subdomeniu. Ne consultam intre noi cand avem cazuri dificile, ne sfatuim, citim noutatile profesionale si ni le impartasim incat fiecare sa beneficieze de experienta celuilalt. Suntem cu adevarat o echipa. Mai mult, fara un management profesionist care sa puna in valoare calitatile noastre nu cred ca se poate!
8. Cat de mult timp investiti in dezvoltarea profesionala?
Mult timp sau mai bine zis tot timpul, citesc, invat, calatoresc pentru perfectionare si am grija sa transfer aceste cunostinte si colegilor mei. Asa facem cu totii.
9. Cati ani de experienta profesionala sunt necesari pentru formarea unui medic de succes?
Succesul nu vine brusc, ci prin cumularea treptata a cazurilor rezolvate si prin cresterea notorietatii produse de pacientii multumiti.
10. Care sunt atributele unui medic bun, din punctul dumneavoastra de vedere?
Medic bun – medic competent, cu cunostinte aduse la zi, capabil sa inteleaga, comunice, sa empatizeze si mai ales sa rezolve.
11. Cat de des mergeti la medicul dermatolog? Apelati la propriile cunostinte medicale in ceea ce va priveste sau pentru familie sau preferati o opinie obiectiva?
Prefer sa fiu “vazuta” de un alt medic, vreau sa aud si alta opinie. Spun adesea ca patru ochi inteleg mai bine decat doi ochi.
12. Ce sfat ati putea oferi unui medic dermatolog aflat la inceput de drum?
Perseverenta si credinta in profesie sunt cele mai importante attribute in formarea unui medic.
MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc.
Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.