Declarațiile experților Organizației Mondiale a Sănătății, după ancheta din Wuhan

Declarațiile experților Organizației Mondiale a Sănătății, după ancheta din Wuhan

Echipa de experți din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, care a cercetat originea virusului SARS-CoV-2 descoperit în decembrie 2019, în Wuhan, a făcut primele declarații după o lună de analize în China.

Au fost testate atât animale de curte: peste 50.000 de probe de la animale testate, porci, vaci, capre, păsări din 31 de provincii din China, cât și 50.000 de probe de animale sălbatice, toate acestea cu rezultate negative în ceea ce privește coronavirusul.

Această recentă investigaţie din Wuhan a descoperit informaţii noi, dar nu a schimbat dramatic imaginea focarului Covid-19”, a declarat Peter Ben Embarek.

Citește și: Oamenii de știință sunt îngrijorați cu privire la noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

Concluziile echipei OMS

Experții au eliminat varianta care evidenția faptul că virusul SARS-CoV-2 ar fi fost scăpat din laborator. Argumentul oferit de aceștia a fost că acest virus nu exista la acel moment în niciun laborator din lume.

Cercetările i-au direcționat pe specialiști către lilieci, însă experții OMS susțin că nu aceștia au fost cauza transmiterii virusului la oamenii din Wuhan, ci ar fi putut exista un animal intermediar care ar fi produs infectarea.

Oficialii OMS recomandă analizarea rezultatelor, inclusiv a probelor de sânge adunate, care ar putea ajuta la identificarea cazurilor anterioare din China.

Analiza amănunțită realizată de echipa de cercetare din Wuhan le-a oferit experților o nouă pistă care va trebui cercetată în viitor, virusul ar fi putut exista în altă zonă, înainte de focarul descoperit în decembrie 2019 în piața din Wuhan.

Citește și: Ministerul Sănătății lansează o broșură pentru medici cu întrebări și răspunsuri despre vaccin

„Potrivit literaturii relevante studiate, referitoare la cercetarea datelor, se sugerează circulaţia timpurie a Sars-Cov-2 din studii nepublicate care au precedat detectarea iniţială a cazurilor cu câteva săptămâni”, a precizat Profesorul Liang Wannian.

Ancheta comună realizată de specialiști din China şi experți OMS a fost alcătuită din cercetări sistematice şi cuprinzătoare asupra originilor SARS-CoV-2.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment