De ce sa colaborez cu o companie specializata pentru recrutarea personalului medical?

De ce sa colaborez cu o companie specializata pentru recrutarea personalului medical?

Recrutarea personalului medical nu este intotdeauna un proces usor, de cele mai multe ori punand la incercare toate abilitatile pe care un expert in resurse umane le detine. Greselile din aceasta etapa pot afecta pe termen mediu si lung, iar pierderile pot fi de la cele umane la financiare. Colaborarea cu o platforma de recrutare a personalului medical este o strategie care aduce beneficii multiple, fiind ancorata la nevoile companiei care solicita serviciile. Dintre avantajele pe care o companie le poate avea atunci cand colaboreaza cu o platfoma specializata in recrutare putem enumera:


Costuri reduse

Poate parea de necrezut, dar colaborarea cu o companie specializata poate determina reducerea costurilor pe care le presupun procesele de recrutare. O astfel de companie este de multe ori capabila sa asigure promovarea oportunitatilor de cariera pe propriul site specializat, dispune de canale optimizate pentru gasirea candidatilor pentru posturile cerute si are in componenta oameni de resurse umane care inteleg procesul de recrutare si care il pot duce la bun sfarsit.


Timpul

Una dintre cele mai importante si sensibile variabile din intregul proces de recrutare este timpul. Angajarea noului personal nu trebuie sa intarzie celelalte sarcini ale specialistilor din departamentul de HR. Amanarea recrutarii nu este o solutie deoarece sunt afectate procesele de bussines, adica cererile pacientilor nu se pot acoperi din lipsa de personal medical, poate fi afectata planificarea bugetului si concurenta poate profita de aceste intarzieri. O firma specializata poate stabili un interval strict in care se va desfasura procesul de recrutare, fara sa perturbe activitatea angajatorului.


Competente de specialitate

O firma specializata in recrutare se angajeaza ca livreaza servicii de calitate, avand in componenta profesionisti in resurse umane si instrumente necesare unice. Ca exemplu, serviciul MEDIrecruit din platforma MEDIjobs. MEDIrecruit revoluționează modul în care se desfasoara procesul de recrutare din domeniul medical si rezolva toate aspectele dificile printr-un algoritm tehnic avansat: preia nevoia de recrutare a clinicii medicale, automatizeaza procesul de “matching” (potrivire) al candidatilor, in baza unor criterii relevante pentru angajator. Urmeaza o etapa de de screening si se transmite o lista scurta cu 3-5 candidati relevanti catre angajator. In platforma de recrutare MEDIjobs sunt peste 10.000 de specialisti strict din domeniul medical ceea ce usureaza procesul de recrutare si selectie datorita targetarii specifice a segmentului de candidati.  

Consideram ca aceste aspecte sunt cele mai importante lucruri de luat in considerare atunci cand apare intrebarea: “sa ma ocup eu de recrutare sau sa colaborezn cu o firma specializata?”.

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment