Studenții și rezidenții se pot înscrie la cursuri despre telemedicină, procesarea datelor sau data storytelling

Studenții și rezidenții se pot înscrie la cursuri despre telemedicină, procesarea datelor sau data storytelling

Studenții la medicină și medicii rezidenți au ocazia de a participa la o serie de cursuri și de workshop-uri care îi vor ajuta să își extindă cunoștințele și să își îmbogățească experiența academică. Prin participarea la aceste sesiuni, aceștia vor învăța mai multe despre elemente de bază în telemedicină, despre procesarea datelor, despre inteligența artificială, dar și despre realizarea unui poster științific sau data storytelling. 

Aceste cursuri sunt organizate pentru studenți și rezidenți în urma unui parteneriat încheiat între Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi şi Centrul de Inovaţie şi e-Health al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”. 

„Vă invităm să explorați și să vă înscrieți la unul sau mai multe dintre cursurile disponibile, menite să vă pregătească pentru provocările viitoare în telemedicină, analiza datelor, cercetare și multe altele”, se arată în anunțul transmis de Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi. 

Studenții și rezidenții pot consulta lista cursurilor disponibile și le pot alege pe cele la care doresc să participe. De menționat este faptul că aceștia pot lua parte fie la unul, fie la mai multe dintre cursuri disponibile. Fiecare curs va avea un număr maxim de 40 de participanți. Înscrierile se fac prin completarea unui formular.

Cursurile, care vor fi organizate în perioada 14 noiembrie – 8 decembrie, sunt următoarele:  

  • Elemente de bază în telemedicină (Studenți/Rezidenți) – asist. univ. dr. Octavian Andronic;
  • Colectarea și procesarea datelor (Studenți) – asist. univ. dr. Octavian Andronic;
  • Colectarea și procesarea datelor (Rezidenți) – asist. univ. dr. Octavian Andronic;
  • Introducere în Analiza de date (Rezidenți) – asist. univ. dr. Octavian Andronic;  
  • Introducere în Analiza de date (Studenți) – asist. univ. dr. Octavian Andronic;
  • Cum facem un poster științific? (Studenți) – asist. univ. dr. Octavian Andronic;  
  • Cum facem un poster științific? (Rezidenți) – asist. univ. dr. Octavian Andronic;
  • Data storytelling (Studenti/Rezidenți) – Andrei Muraru (Alchemy);
  • IA în cercetare – când și cum folosim? (Studenti/Rezidenti) – asist. univ. dr. Octavian Andronic;
  • Securitate și confidențialitate în sisteme de e-Sănătate (Studenți/Rezidenți) – lector dr. Alexandru Grădinaru – UPB;
  • Utilizarea imaginilor si pozelor în cercetare medicală (Studenți/Rezidenți) – dr. Cosmin Palcău, dr. Claudia Palcău, dr. Maria Dida (Medical Image Database). 

Ești viitor medic și vrei să fii la curent cu ofertele de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment