Urmarea cursurilor de Medicină în pandemie – privilegiu sau ignoranță?

Urmarea cursurilor de Medicină în pandemie – privilegiu sau ignoranță?

Începerea pregătirii medicale în timpul unei pandemii globale este o modalitate neideală de a da startul dezvoltării profesionale.

Aspectul social al Facultății de medicină, care include întâlnirea cu colegii de clasă și stabilirea de relații pe tot parcursul vieții și conexiuni profesionale, este foarte important, însă greu de efectuat în pandemie. 

Cursuri în pandemie

Din păcate, în această perioadă, studenții și elevii au desfășurat ore pe Zoom în fiecare zi. Prelegeri pe Zoom, întâlniri pe Zoom, discuții pe Zoom, printre nenumărate altele. 

Activitățile sociale, chiar și cele educaționale, ar reprezenta o amenințare semnificativă pentru sănătatea publică a comunităților medicale și, în cele din urmă, a pacienților.

Sunt și persoane care par să se bucure de această modalitate de a face ore, de fapt, de confortul de a participa la cursuri din pat sau de la biroul lor.

Studenții la medicină și utilizatorii Zoom din întreaga lume par să se bucure de flexibilitatea participării la evenimente și întâlniri din confortul propriei case, eliminând călătoriile și economisind în cele din urmă timp și bani.

Citește și: Avantaje și dezavantaje ale cursurilor online pentru studenți

Din păcate, multe activități care necesită prezența fizică nu pot fi reproduse eficient într-un cadru virtual.

În timp ce o mulțime de școli au propus ca elevii să ia în considerare telemedicina virtuală, mulți își dau seama că nu este același lucru. Nimic nu se compară cu a fi într-un cadru clinic și a observa o întâlnire reală medic-pacient de la câțiva metri distanță.

Folosirea telemedicinii virtuale, deși este la fel de esențială, nu este la fel de atrăgătoare pentru un student din primul an dornic să studieze ca și în sala de operație sau unitatea clinică.

Din fericire, se pare că ne apropiem de începutul sfârșitului. Avem două vaccinuri eficiente dovedite și au început să fie administrate la milioane de oameni. Studenților la medicină din toată țara li s-a permis chiar să administreze vaccinuri.

Citește și: Studenții la Medicină ar putea face parte din echipele de vaccinare

Chiar dacă studenții la medicină sunt educați în aceste vremuri fără precedent, este important să existe dorința de a învăța, păstrând în același timp aprecierea față de instituțiile de învățământ pentru tot ceea ce au făcut și vor face în continuare pentru a păstra pacienții și studenții în siguranță.

Ești specialist medical și ești în căutarea unui loc de muncă? Creează-ți un cont aici, iar noi îți prezentăm cele mai bune oferte de angajare de la clinici și spitale de top din România.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment