Cum te poti simti ca acasa la locul de munca. Sfaturi practice

Cum te poti simti ca acasa la locul de munca. Sfaturi practice

Orele petrecute la locul de muncă ocupă de cele mai multe ori o parte însemnată dintr-o zi lucrătoare. De aceea, este foarte important ca starea pe care ți-o induce decorul în care îți petreci tot acest timp să diminueze din doza de stres la care ești iminent expus.

Pentru a nu te simți stingher și a nu privi statul la locul de muncă ca pe un chin anost și plictistor, MEDIjobs îți recomandă să personalizezi pe cât posibil spațiul în care activezi. Mai întâi asigură-te totuși că superiorii tăi sunt de acord cu eventualele schimbări de decor și că inovațiile tale nu vor dăuna productivității departamentului de care aparții.

Primul pas: acordă atenție camerei de întâlniri între membrii echipei

Indiferent că este vorba de întâlniri în care se discută diverse probleme sau se ia prânzul împreună cu colegii, acel spațiu trebuie să fie plăcut și să creeze o atmosferă prietenoasă în cadrul echipei. Încearcă să fii tu cel cu initiațivă și care vine cu idei de a face un refresh al acestei încăperi. Propune ca fiecare coleg să vină cu o idee, iar cea mai votată dintre ele va fi pusă în practică.

Iată cateva sfaturi practice:

  1. Pereții. Dacă zidurile care delimitează spațiul de lucru sunt anoste, monotone, încearcă să le îmbunătățești aspectul. De la un panou de fotografii cu echipa până la o eventuală tapetare, orice îmbunătățire aduce un plus atmosferei și condițiilor de muncă. 
  2. Luminează încăperea. Un nivel optim de luminozitate reduce considerabil riscul migrenelor și al stărilor de rău. Asigură-te că nivelul luminii este cel optim, iar dacă nu, investește în becuri mai puternice sau chiar improvizează cu o lampă adusă de acasă. 
  3. Împrospătează aerul. O plantă aduce mult echilibru unui loc de muncă. Pe lângă beneficiul de a emana oxigen împrospătând astfel aerul, aceasta îmbunătățește semnificativ decorul. Mai mult, îngrijirea ei nu ocupă mult timp și ajută la destinderea personalului. 
  4. Cel mai important: personalizează biroul tau. Spațiul tău individual de lucru trebuie să fie parte din casa ta. O poză cu familia, o cană care ți-e dragă sau un suvenir din ultima vacanță trebuie să-ți fie aproape mereu. Vei vedea că aceste mici obiecte te pot detensiona și îți vor aminti de momente plăcute. 

Modurile în care poți interacționa cu locul de muncă nu se opresc aici. Depinde de viziunea ta pentru a imprima o atmosferă cât mai familiară spațiului în care îți desfășori activitatea. Noi, la MEDIjobs, suntem curioși să vedem cât de creativ ești și așteptăm pe adresa [email protected] fotografii care să ne demonstreze că te poți simți ca acasă și la locul de muncă.

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment