Cum iti alegi angajatorul ca sa fii un medic fericit?

Cum iti alegi angajatorul ca sa fii un medic fericit?

Cum?

Abordand CORECT intregul demers al gasirii pozitiei perfecte pentru tine.

Discutia cu tine

Eu propun inainte de orice o discutie sincera cu propria persoana. Singur sau in compania unui antrenor al dezvoltarii personale.

In prima etapa este necesar si util sa stabilesti care sunt plusurile dar si minusurile situatiei actuale. Clar , cu creionul pe hartie, doua coloane , una cu + alta cu -.

Apoi  te intorci catre tine si explorezi si mai adanc: cine esti tu ca medic si care sunt dorintele tale in acest punct al carierei.

Raspunsurile trebuie sa fie simple si punctuale: unde mi-ar placea sa lucrez, cum arata cabinetul perfect, cum e colaborarea cu ceilalti, care ar fi remuneratia care m-ar multumi, ce as vrea sa spuna pacientii despre mine, cum ma ajuta situatia prezenta in planul carierei mele, am un plan al carierei?

Pregatirea

Pasul ulterior: selectarea ofertelor de pe piata ce par in conformitate cu dorintele tale si pregatirea pentru abordarea lor. Da, pregatirea!

Intocmirea unui CV care sa-ti puna in valoare exact abilitatile cautate de angajator. Antrenamentul pentru interviu atat din punct de vedere al imaginii, al atitudinii dar mai ales al discutiei.

Pregatirea inseamna sa inveti sa-ti pui in valoare atuurile si sa stii cum sa convingi ca expertiza si prezenta ta sunt exact ce e nevoie in pozitia respectiva si sa poti puncta in orice clipa valoarea adaugata a prezentei tale in organigrama angajatorului respectiv.

Deasemenea e necesar sa-ti poti prezenta propriile nevoi intr-o maniera in care ele sa fie vazute ca necesitati in buna desfasurare a lucrurilor. ( remuneratie, zile libere, conditii de lucru).

Ingredientul cheie

Dar cel mai important este sa nu pierdeti niciodata din vedere perspectiva angajatorului.

Cu alte cuvinte, indiferent cat de bine va pregatiti, incercati si sa purtati “papucii” celuilalt. Asta va va ajuta sa gasiti compromisuri pe termen scurt ce pot duce catre adevarate oportunitati pe termen lung.

Acum e momentul!

Mult succes! Acum sunteti cu siguranta mai aproape de jobul visat si de tot ceea ce va doriti. Depinde de voi sa faceti un pas in directia potrivita.

Si pentru orice discutie specializata, va sunt la dispozitie.

 

Daca vreti sa cititi mai multe articole ca acesta, va invitam sa o urmariti pe Dr. Andreea Lefter si pe blogul ei personal. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment