Cum să fii cel mai bun medic pe care l-au întâlnit pacienții tăi

Cum să fii cel mai bun medic pe care l-au întâlnit pacienții tăi

Medicii cei mai buni sunt de părere că pentru a avea succes în medicină, va trebui să stăpânești 3 calități extrem de importante – bunăvoința, disponibilitate și capacitatea de a face lucruri. Aceștia au fost considerați de mult timp „cei trei piloni” ai medicinei și, din experiența doctorilor de succes, au și rămas la fel dintr-un motiv întemeiat. Fii priceput în aceste principii și vei fi cel mai bun medic cu care oamenii au lucrat vreodată. Aceste trăsături de caracter sunt mai importante ca niciodată în acest moment, miza fiind mai mare ca niciodată, mai ales având în vedere faptul că echipele de asistență medicală se confruntă cu un stres fără precedent.

Ai bunăvoință

Bunăvoința este adesea o calitate care se pierde în mediul rapid și de multe ori tensionat, specific medicinei. Pur și simplu să fii drăguț, abordabil și ușor de înțeles, te va diferenția față de alte cadre medicale. În general, ca medic, personalul medical și de administrație încearcă să colaboreze cu dvs. pentru ca experiența dvs. și a pacienților dvs. să fie foarte bună și de neuitat, într-un sens pozitiv. Adesea, vezi pacienți și familiile lor într-una dintre cele mai proaste zile din viața lor. De cealaltă parte, mulți angajați care aparțin de asistența medicală sunt suprasolicitați și uneori neplătiți. De aceea, bunăvoința trebuie să cuprindă și înțelegerea pentru frustrările care pot apărea ca urmare a acestor factori.

Bunăvoința sau cordialitatea se aplică în special în relația cu alți medici. Este ușor să te simți copleșit sau frustrat uneori, dar dacă ai un consult la miezul nopții sau ai avut pur și simplu o săptămână lungă, nu uita că ești expertul și oricine te contactează are nevoie de ajutorul tău. Fii drăguț cu asistenții medicali, rezidenții, ceilalți medici și fiecare altă persoană din domeniu. Fiecare are o abilitate unică de a-ți face viața mai ușoară și experiența mai plăcută – sau de a o face mai dificilă. Oamenii vor înclina deseori pentru a ajuta un medic binevoitor și să-și ia timpul sau să evite să ajute unul neplăcut.

Fii acolo

Disponibilitatea este importantă în multe privințe. Pentru a lăsa cea mai bună impresie, este esențial să fii disponibil pentru colegii tăi medicali, pacienți și alți profesioniști din domeniul sănătății. Acest lucru stabilește un respect reciproc. Fii punctual pentru cazuri chirurgicale sau consultări și accesibil pentru întrebări cu privire la gestionarea pacientului. Acest lucru îi va lăsa pe colegii tăi cu cea mai bună impresie despre tine și este extrem de important pentru a evita întârzierile în îngrijirea pacientului.

Fii disponibil și pentru pacienții tăi și familia lor. Întâlnește-ți întotdeauna pacienții înainte de operație, vizitează-i după operație și asigură continuitatea îngrijirii după plecare. Dacă nu din motive de decență, acest lucru este cel puțin important pentru a reduce la minimum litigiile. Complicațiile apar în medicină, iar pacienții și familiile sunt mult mai puțin probabile să dea în judecată pe cineva pe care îl cunosc și, în plus, pe care îl plac, decât pe cineva care era nepoliticos, de care nu-și mai aduc aminte sau pe care nu l-au mai întâlnit niciodată.

Fii bun la ceea ce faci

Abilitatea de a face lucrurile să se întâmple este componenta critică finală a succesului atât la nivelul personal, cât și în domeniul medical, în general. Sfatul doctorilor este să fii temeinic și să fii bun la ceea ce faci. Documentația contează. Rezultatele pacientului contează. Este ușor să te complaci și să faci doar ceea ce se așteaptă de la tine, în special în cazul unui pacient la care poate nu intenționezi să te întorci. Cu toate acestea, îți vei dezvolta rapid o reputație bazată pe abilitatea percepută, iar domeniul medical este foarte interconectat. Demonstrarea abilității, sau a competenței, ca medic în domeniul de care aparții, este esențială pentru a fi considerat și tratat ca un profesionist.

Citește și: 8 sfaturi pentru a face față pacienților care te critică

Despre Autor

Clara Mironescu

Specialist in comunicare in functia de redactor online, cu o fire pozitiva si plina de viata, care adora sa se exprime in scris. Cele mai eficiente calitati dobandite in urma profesarii ca redactor online sunt cele de organizare eficienta a timpului si exersarea permanenta a imaginatiei si a creativitatii.

Facebook Comment