Cum putem rata oamenii buni din piata muncii

Cum putem rata oamenii buni din piata muncii

Exista pe piata o multime de traineri specializati in zona de HR care te invata cum sa scrii un CV, cum sa arate bine in pagina, cum sa te prezinti la un interviu samd. Dar, din diverse motive, precum cele legate de disponibilitate sau de partea financiara nu reusim sa participam si ne “incropim” un CV asa cum putem, cum ni se pare noua atractiv si il trimitem angajatorului. Sansele de a fi chemati la interviu se diminueaza daca recrutorului nu ii este clar ce anume din experienta ta se potriveste cu jobul postat.

In domeniul medical regasim cel mai des aceasta situatie pentru ca medicii, asistentii medicali si in general specialistii din domeniul medical au foarte putin timp la dispozitie, completeaza pe fuga un CV si de cele mai multe ori, nu reusesc sa isi puna in evidenta toate realizarile notabile din cariera lor.

In plus CV-urile in domeniul medical, mai ales pentru cei aflati la inceput de cariera, fie ca vorbim de medici specialisti sau asistenti medicali par trase la indigo – in principiu toate vor contine informatii legate de Facultatea de Medicina si competentele dobandite in urma rezidentiatului sau de Scoala Postliceala Sanitara absolvita, dar niciun CV nu va putea face diferenta intre manifestarea excelenta a acestor competente si una mediocra.

Din acest motiv cumpararea de CV-uri de pe diverse site-uri nu este o solutie eficienta pentru cineva care isi doreste specialisti medicali, cu un anumit profil profesional si de personalitate. Riscul de a da peste neprofesionisti este foarte mare.

In acest context, se schimba optica in procesul de recrutare si locul CV-ului este luat treptat de recomandari, proba practica, discutii “friendly” cu candidatii, pe picior de egalitate.

MEDIjobs s-a adaptat acestor trenduri in sensul ca a creat o comunitate dedicata exclusiv profesionistilor medicali si a stabilit relatii de colaborare deschise atat cu candidatii cat si cu angajatorii.


Procesul de selectie este mai degraba unul de cunoastere decat de triere a CV-urilor, proces desfasurat in cateva etape si care este esential in serviciul
MEDIjobsAll Stars:

  •             Interviuri personale cu candidatii in care intelegem motivatia lor, interesul pentru o anumita forma de colaborare sau de angajare, restrictiile familiale, de timp sau de orice natura care pot impiedica acceptarea unei anumite oferte
  •       Parcurgerea unui protocol de stabilire a obiectivelor de cariera pentru candidati
  •       Dezvoltarea unui profil profesional unic astfel incat angajatorii sa poata lua contact cu omul din spatele CV-ului si nu cu un template care poate fi o modelare superficiala a realitatii.

Urmand toate aceste etape, asiguram partenerilor nostri o imagine cat mai clara asupra performantelor profesionale dar si asupra calitatilor unei anumite persoane inainte de a ajunge la interviu.

In acest fel ii ajutam si pe candidatii nostri sa isi expuna meritele profesionale intr-o maniera mult mai clara decat o face CV-ul trimis initial, sa isi clarifice asteptarile personale si cele legate de cariera prin precizarea valorilor care conteaza pentru ei, a disponibilitatii de a lucra pentru un anumit angajator sau conditiilor in care accepta o anumita oferta.

CV-ul este portita de intrare la departamentul de HR al unei companii dar nu si cea de masurare a valorii ! Tineti cont in procesele de recrutare pentru a nu da cu piciorul unor candidati foarte buni !

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment