Cum iti dai seama ca ai avansat din punct de vedere profesional

Cum iti dai seama ca ai avansat din punct de vedere profesional

Cu totii stim ca indiferent de cariera aleasa, orice inceput este greu. La fel se intampla si in cazul unui asistent medical debutant, care este la inceput de drum si isi doreste sa capete experienta. Dupa depasirea acestui statut, daca exista posibilitatea de a gasi un job care sa fie realizat cu pasiune, daruire si implicare, oportunitatile devin din ce in ce mai mari. Frecvent, se intampla sa nu fim neaparat constienti de schimbarile care au loc, asa ca, din experienta mea ca asistent medical, iata care ar fi principalele sase lucruri care iti arata in mod cert ca ai evoluat.

1. Increderea

Aceasta este prima calitate care se imbunatateste. In profesia de asistent medical, este neaparat nevoie de incredere, un lucru esential pe care trebuie sa il oferim tuturor cu care intram in contact, in speta medicii, pacientii, dar si apartinatorii. Increderea se dobandeste treptat, prin comunicare eficienta, exercitiu constant si placere la locul de munca. Cum observi acest lucru?

  • realizezi ca ai depasit anumite temeri;
  • in echipa preiei initiativa mai des;
  • esti mult mai sigur de manevrele pe care le faci;
  • ai o perspectiva mai clara a lucrurilor.

2. Atitudinea

La fel de importanta este si atitudinea, care, de asemenea, se modifica pe parcurs. Modul de a vorbi, insusirea limbajului medical, contactul cu pacientii, toate contribuie la formarea carierei de asistent medical. Trebuie sa fii constient ca toate acestea au loc in timp, rabdarea si perseverenta fiind absolut necesare. De asemenea, importante sunt si feedback-rile primite si motivatia pe care ne-o ofera, noua, ca asistenti medicali.

3. Eficienta

Un alt lucru ce merita a fi luat in seama este ritmul de lucru, dar si productivitatea. Acestea se imbunatatesc vizibil si treptat, se poate observa rapiditatea si eficienta in executarea manevrelor medicale. Nesiguranta dispare si poate ceea nu aveai curaj sa faci la inceput, acum pare mult mai usor si te face sa te simti mult mai capabil. Retine, atat feedback-urile pozitive, cat si cele negative sunt de ajutor si iti construiesc intr-un mod benefic cariera de asistent medical.

4. Independenta

A lucra in echipa este vital, insa sunt si situatii in care este nevoie sa fii pe cont propriu. Cu siguranta, independenta este importanta pentru fiecare dintre noi, si mai ales la locul de munca. Ca asistent medical, aceasta se poate observa cel mai bine in situatii extreme, de urgenta, cand iti testezi limitele.

 5. Adaptabilitatea

Consider ca in aceasta cariera te afli mereu intr-un proces de transformare, de aceea capacitatea de a face fata schimbarilor si de a te adapta usor duce automat la succes, care iti aduce beneficii, dar si provocari. Zic asta, deoarece usurinta cu care facem fata incercarilor ne aduce mai aproape de succes, care ne permite sa evoluam si sa ne atingem telurile.

6. Experiente noi

Curiozitatea este una dintre cele mai importante in aceasta profesie, caci ne ajuta sa traim experiente noi si sa ne implicam in diverse activitati. Ambitia, siguranta de sine si increderea ne fac sa fim mai curiosi si sa ne dezvoltam constant. Sa fii mereu deschis catre nou, sa fii motivat si sa fii constient de potentialul pe care il ai, te ajuta sa evoluezi intr-un mod frumos.

Indiferent de job-ul pe care il alegi, sansele sunt foarte mari sa cresti in meseria de asistent medical! Fii mereu pasionat de ceea ce faci, cu simt de raspundere si acorda importanta detaliilor. Incearca sa dai tot ce ai mai bun, implica-te cat mai mult si observa-ti progresele!

Daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de job-uri pentru asistenti medicali, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

 

Despre Autor

Madalina Huzum

Pasionata de nutritie, in prezent redactor si recruiter in echipa Medijobs, impartasesc cu drag din experienta pe care am acumulat-o in aproape doi ani de practica ca asistent medical generalist!

Facebook Comment