Cum iti alegi medicul potrivit. Pasii pe care trebuie să-i parcurgi

Cum iti alegi medicul potrivit. Pasii pe care trebuie să-i parcurgi

Conexiunea cu medicul care te tratează trebuie să fie una perfectă. În caz contrar, riscul ca afecțiunile tratate sau simplele controale la care te supui să aibă loc într-o atmosferă tensionată, neplăcută și neprofesionistă. Odată ce vei fi pus într-o situație neplăcută, de orice tip ar fi ea, față de medicul tău, încrederea în el se va diminua. Așa poate apărea riscul de a nu mai apela la el, chiar când e o nevoie urgentă, preferând să vă “tratați” singuri. 

Dar cum alegi un medic bun, care să se potrivească cerințelor tale? Rețeta perfectă pentru identificarea specialiștilor la care să te tratezi nu există, dar MEDIjobs încearcă să te apropie cât mai mult de alegerea corectă. 

    Identifică mai mulți specialiști

Fă-ți o bază de date cu mai mulți medici care corespund nevoilor tale. Încearcă pe cât posibil să le studiezi CV-ul care le certifică expertiza și aptitudinile. În funcție de acestea vei putea realiza un top al preferințelor în baza calificărilor. 

    Caută referințe din partea pacienților

Feedback-ul persoanelor care au interacționat cu medicul respectiv este un indiciu relevant despre ce îți poate oferi acesta. De preferat, părerile negative vor fi la pragul minim. Dacă acestea au un procent semnificativ din totalul referințelor, este clar că trebuie să cauți în altă parte.

    Ascultă de recomandările altor medici

Întreabă medicii pe care îi cunoști și care te-au tratat cu succes în trecut despre cadre medicale la care să apelezi. Aceștia îți vor da votul de încredere pentru anumiți colegi, și chiar îți vor redacta o “trimitere” pentru a îți facilita intrarea. 

    Nu lua în seamă părerile neavizate

În timpul navigării pe internet, poți da peste multe păreri și recenzii ale activităților unor anumiți medici. Dacă sursele nu sunt de încredere, sau dacă materialele respective sunt vădit părtinitoare, ignoră-le. Ca în orice alt domeniu, și în sănătate există concurență neloială, iar acest lucru poate fi exploatat foarte ușor de oricine. 

    Verifică locația cabinetului/spitalului

Logistica este un element important, nu-l neglija. În cazul unor nedorite urgențe, trebuie ca drumul dintre tine și medicul tău să fie cât mai scurt. În funcție de nevoia pe care o ai, prioritizează cât e necesar distanța dintre tine și locația cabinetului/spitalului la care profesează medicul ales. 

    Cunoaște personal medicul

Dacă te-ai decis asupra unei liste scurte de medici, ia legătura cu ei și propune-le o întâlnire prin intermediul căreia să vă cunoașteți personal. În urma acesteia vei știi cu siguranță dacă l-ai găsit sau nu pe cel care te va trata de acum înainte.

Alegerea specialistului care ți se potrivește poate părea, la prima vedere, o procedură complexă. Nu uita totuși că este vorba de viitorul tău, de sănătatea ta. Încearcă pe cât posibil să faci alegerea corectă și să elimini posibilitatea de a o regreta ulterior. 

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment