Coaching-ul – beneficiul “cheie” al angajatilor din lumea medicala

Coaching-ul – beneficiul “cheie” al angajatilor din lumea medicala

Provocari

Managementul unei echipe din domeniul medical este provocator pentru un leader, fie ca vine din domeniul acesta sau nu si indiferent de experienta acumulata anterior.

Surprizele apar la fiecare pas, in fiecare zi.

Probleme de comunicare, de leadership, de etica, etc.

Perspective

Provocarea vine din faptul ca medicii sunt oameni instruiti, cu dorinta de a face bine si de a-si face meseria bine, dar si cu ideea apartenentei la un soi de casta cu asteptari si standarde.

Asta ii poate face sa para dificil de gestionat. Subliniez, sa para.

Solutia este, de cele mai multe ori, intelegerea faptului ca, inainte de toate, ei sunt oameni. Oameni angajati pe o pozitie pe care si-au dorit-o si careia ii pot face cu siguranta fata.

Ca urmare, au nevoie de crearea unui cadru in care sa se poata desfasura in libertatea meseriei.

De cele mai multe ori, logistica exista.

Ce nu exista este atentia de care are nevoie si are parte orice angajat de top, dintr-un oricare ALT domeniu.

Respect fata de breasla, facilitati de top, beneficii de top, oportunitati de top, toate venind la pachet cu responsabilitatile de top pe care, de cele mai multe ori, deja le au.

Coaching-ul pentru medici

Unul din aceste beneficii, ce serveste tuturor, angajat si angajator deopotriva, este coaching-ul.

El poate fi, nu numai un instrument de dezvolatare personala si profesionala, dar si o punte de comunicare intre management si medici.

Coaching-ul descopera si elibereaza potentialul uman al fiecarui angajat, nevoile si asteptarile lui. Si nu se opreste aici. Gaseste modalitatea cea mai potrivita, pentru fiecare in parte, de a pune in practica idei, vise, teorii, de a-si face cunoscute dorintele, de a cauta mereu sa fie mai buni, mai implicati, mai prezenti in viata si in cariera lor.

Sunt medici care vor sa aiba o evolutie profesionala constanta si pentru care participarea la anumite evenimente medicale este un “must”. Altii cauta sa-si echilibreze viata profesionala cu cea personala , si tin foarte mult la timpul liber. Pe altii ii fac fericiti beneficiile suplimenatre ale pachetului salarial.

Medicii sunt oameni.

Au nevoi si asteptari umane. Si au nevoie sa fie vazuti si auziti.

Coaching-ul este un demers care le permite sa se autocunoasca si sa se autodepaseasca: sa comunice mai bine, sa fie din ce in ce mai performanti, sa lucreze eficient in echipa, sa fie mentori si chiar sa fie leaderi autentici.

Coaching-ul ii ajuta sa-si descopere si  sa-si utilizeze potentialul, atat din punct de vedere profesional cat si uman.

In timp, medicii au o relatie mult mai buna cu managementul, lucreaza mult mai bine in echipa si reuseasc sa stabileasca relatii de succes cu pacientii.

Iar oricare din aspectele de mai sus poate potenta fundamental un bussines din domeniul medical.

Prin coaching ei regasesc increderea si sensul muncii lor.

Grija

Grija fata de angajatii tai inseamna grija fata de clientii tai. Iar in medicina privata si nu numai, resursa cea mai importanta sunt medicii.

O astfel de grija nu e demodata, nici supraevaluata, nici desueta.

E grija fata de “oamenii tai”, de echipa ta, de munca voastra.

Si este totodata o masura a succesului in afacerile din domeniul medical.

Investitii in oameni

Fara dubii, investitia in sedintele de coaching pentru medici se reintoarce. Se creeaza in timp o cultura de coaching ce stimuleaza performanta, creativitatea si autenticitatea si care se va rasfrange asupra subalternilor si colaboratorilor. Relatiile se vor construi altfel, discutiile se vor purta altfel. Totul va avea o nuanta de empatie, eficienta si autenticitate, similara demersului de coaching.

De aceea coaching-ul in lumea medicala este una din inovatiile ultimilor ani si devine din ce in ce mai inteles, acceptat si cerut. Si asta pentru ca medicii au nevoie in meseria lor, pe langa cunostintele profesionale si de abilitati care sa le permite sa inteactioneze eficient, sa stabileasca legaturi autentice, sa vada imagini de ansamblu mai degraba decat a decide fiecare in aria lui de responsabilitate, sa faca fata frecvent unor situatii stresante, de risk sau de schimbare. Si evident, sa lucreze in echipe multidisciplinare.

Coaching-ul ii ajuta sa faca fata in munca lor in continua schimbare. Si, bineinteles, sa inteleaga provocarile unui bussines din domeniul medical.

 

Teaser: in curind “Coaching pentru medici” intr-o propunere si o oferta speciala, pentru afacerile medicale mici si medii, partenere MEDIjobs.

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment