Cinci avantaje de a lucra ca asistent medical intr-o policlinica

Cinci avantaje de a lucra ca asistent medical intr-o policlinica

Ca asistent medical generalist, ai posibilitatea de a lucra atat in ambulatoriu, cat si in spital. Avantaje sunt de ambele parti, insa este foarte important de ceea ce iti doresti tu, de prioritatile pe care le ai si de timpul pe care vrei sa il acorzi job-ului. Experienta mea de pana acum a fost dobandita strict in mediul privat si, de aceea, as vrea sa va zic care sunt beneficiile de a lucra intr-o policlinica.

Intai de toate, ce reprezinta policlinca? Este o institutie medicala de consultatii si de tratament ambulatoriu, organizata teritorial si pe specialitati. Din punctul meu de vedere, iata care sunt avantajele in a lucra intr-o policlinica:

1. Programul

In comparatie cu o unitate cu paturi, in speta spitalul, unde programul este si in ture de noapte, in policlinica programul este mult mai lejer, in ture de dimineata si dupa-amiaza. Pentru mine a fost un mare plus, deoarece in fiecare saptamana avand alt program, nu intervenea rutina.

2. Organizarea activitatilor

Un alt avantaj a fost modul de desfasurare al activitatilor. In policlinica, totul este mult mai organizat si eficient in acelasi timp. Nu zic ca nu au fost si zile dificile, insa din toate de pana acum, mi-am dat seama ca este bine ca fiecare asistent medical sa isi stie sarcinile pe care le are de indeplinit zilnic, iar in cazul de fata, lucrul in echipa si comunicarea sunt de mare ajutor.

3. Diversitatea specialitatilor

Faptul ca in policlinica sunt prezente multiple specialitati este de mare folos pentru un asistent medical, intrucat acesta are posibilitatea sa invete si sa se dezvolte foarte mult. Recunosc, eu eram fascinata daca in decursul unei zile reuseam sa particip la interventii de mica chirurgie pe doua sau trei specialitati. In principiu, teoria este buna, dar cand reusesti sa faci manevra si practic, altfel privesti lucrurile.

4. Conditiile de lucru

Un alt beneficiu este reprezentat de confortul si conditiile prezente in policlinica. Aici, atat aparatura performanta, cat si materialele necesare mediului de lucru (ace, seringi, manusi etc.) au fost intotdeuna in cantitate suficienta si la indemana. Sunt de parere ca acestea sunt de baza pentru a-ti putea desfasura corect si eficient activitatea ca asistent medical.

5. Relatia cu medicii

De asemenea, intr-o policlinica, un asistent medical reuseste sa interactioneze si sa aiba o relatie mult mai apropiata cu medicul. Legatura este mult mai stransa, iar cazurile pot fi dezbatute mai eficace. Consider ca o relatie buna medic-asistent se reflecta foarte bine in procesul de vindecare al pacientului.

Cum m-am simtit eu lucrand intr-o policlinica? In continua perfectionare si dezvoltare a carierei. Mediul nu este unul static deloc, din contra, fiecare zi este diferita, in miscare, iar cazurile sunt dintre cele mai diverse. Pentru ca am putut face comparatia cu spitalul, unde nu am lucrat, insa am facut practica, mi-am dat seama ca desi in ambulatoriu este activitate continua, lucrurile se desfasoara intr-un mod mult mai linistit si mai organizat!

Asadar, daca iti doresti sa te dezvolti, sa fii mai relaxat si sa ai mai mult timp pentru tine si familie, policlinica poate fi o optiune foarte buna!

Despre Autor

Madalina Huzum

Pasionata de nutritie, in prezent redactor si recruiter in echipa Medijobs, impartasesc cu drag din experienta pe care am acumulat-o in aproape doi ani de practica ca asistent medical generalist!

Facebook Comment