Chestionare MEDIjobs

Chestionare MEDIjobs

Rămâi aproape pentru a participa și tu la chestionarul de mâine, însă până atunci verifică rezultatele de mai jos.

21 OCTOMBRIE 2020

Cea mai mare problemă cu care se va confrunta sistemul medical în următoarea perioadă va fi cea a resursei umane, nu cea a aparaturii’, a declarat marți seara, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Am întrebat cititorii noștri care consideră aceștia că va fi una dintre marile probleme cu care se va confrunta România în perioada ce urmează, rezultatele fiind următoarele:

 • Lipsa resursei umane – 47,4%;
 • Lipsa aparaturii – 10,5%;
 • Ambele variante de mai sus – 36,8%;
 • Nu doresc să îmi exprim opinia cu privire la acest subiect – 5,3%.
20 OCTOMBRIE 2020

Premierul Ludovic Orban a anunţat, duminică, că se intenţionează găsirea unei soluţii pentru a angaja toţi medicii care promovează examenul de rezidenţiat în acest an, în condiţiile în care numărul cadrelor medicale nu este suficient în lupta cu COVID-19.

Pe baza acestei declarații, am întrebat cititorii nostri dacă consideră că că această strategie va ocupa nevoia de personal medical cu care se confruntă România în perioada pandemiei, răspunsurile fiind urmatoarele:

 • Da – 50%
 • Nu – 44,4%
 • Nu doresc să îmi exprim opinia față de acest subiect – 5,6%
19 OCTOMBRIE 2020

Scoaterea Spitalului Colentina din dispozitivul anti-Covid a fost o decizie neinspirată, a declarat luni premierul Ludovic Orban. El a făcut referire la experiența medicilor de acolo, care trebuie folosită.

Am întrebat cititorii noștri dacă consideră că scoaterea Spitalului Colentina din dispozitivul anti-Covid a fost o decizie neinspirată, rezultatele fiind următoarele:

 • Da, deoarece pregătirea și experiența specialiștilor medicali de la Spitalul Colentina poate fi un instrument important în lupta anti-Covid – 7.1%
 • Nu, deoarece și pacienții care suferă de alte patologii decât infecția cu Covid-19 trebuie să aibă acces la servicii de calitate – 92,9%
 • Nu doresc să îmi exprim opinia față de acest subiect – 0%
16 OCTOMBRIE 2020

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi că toate spitalele din ţară trebuie să aloce 10% din capacitatea de terapie intensivă şi 15% din celelalte locuri pentru bolnavii infectați cu coronavirus.

Nelu Tătaru a precizat că este vorba despre spitalele de faza a treia, spitalele judeţene şi cele municipale, care nu intră în tratamentul spitalelor COVID-19, transmite Agerpres.

Pe baza acestei declarații, am întrebat cititorii noștri dacă consideră că unitatea sanitară la care aceștia lucrează este pregătită să primească pacienți Covid, rezultatele fiind următoarele:

 • Da – 23,5%
 • Nu – 58,8%
 • Nu doresc să îmi exprim opinia față de acest subiect – 17,6%
15 OCTOMBRIE 2020

Federația “Solidaritatea Sanitară” din România estimează că la ora actuală distribuția pe categorii profesionale a infectării cu noul coronavirus a lucrătorilor din sănătate arată că 50,15% dintre îmbolnăviri s-au produs în rândul asistentelor medicale, 18,82%, în rândul infirmierelor și 16,80% în rândul medicilor.

Am întrebat cititorii noștri ce fel de situații au întâmpinat la locul de muncă în timpul pandemiei, răspunsurile fiind prezentate în graficul de mai jos.

14 octombrie 2020

În Europa au fost luate măsuri de combatere a epidemiei de COVID-19. Astfel, mai multe țări au revenit la restricții după ce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut.

Am întrebat cititorii noști dacă pe baza creșterii alarmate a cazurilor din ultimele zile, consideră că aceste măsuri ar trebui luate de asemenea în România.

13 OCTOMBRIE 2020

Cel mai recent studiu Future Health Index privind situația sistemelor sanitare globale, solicitat de Philips și aflat la cea de-a cincea ediție, include și România – o premieră care dezvăluie starea unei noi generații – tinerii medici români, curând la cârma ecosistemului medical, și-au propus să transforme sistemul odată cu propriul viitor, în special prin digitalizare. 

Am întrebat cititorii noștri care consideră ei că ar fi provocările cu care se confruntă sistemul nostru de sănătate în prezent.

12 OCTOMBRIE 2020

Sindicaliștii din cadrul Federației Solidaritatea Sanitară au lansat o petiție prin care atrag atenția că doresc respectarea tuturor drepturilor legale ale angajaților din Sănătate, precum și recunoașterea noului status al acestora. 

Reprezentanții Federației au mai multe revendicări care, potrivit acestora, „definesc munca decentă în contextul pandemiei COVID-19”.

Considerați că mediul de lucru în care lucrați respectă condițiile de muncă decente?

Despre Autor

Redactia MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii  care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Unde te afli in cariera?

mai sunt 3 intrebari

In ce orase ai vrea sa lucrezi?

mai sunt 2 intrebari

Ce iti doresti de la urmatorul job?

mai este o singura intrebare

Am ani de experienta
si as vrea sa ma dezvolt profesional ca .

Ce alte aspecte ti-ai dori sa imbunatatesti profesional?

este ultima intrebare

Multumim pentru raspunsuri!

Alatura-te celei mai mari comunitati digitale din Romania dedicata exclusiv specialistilor medicali si acceseaza Gratuit resurse pentru a te implini profesional.
Inscrie-te pentru a primi oferte relevante si sfaturi de cariera direct in casuta ta de email!
Înapoi
Facebook Comment