Anul acesta, examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti va avea loc pe 25 iulie. Inscrierile au inceput deja si se desfasoara in perioada 12-18 iulie la secretariatele Facultatilor. Facultatea de Medicina generala, Medicina dentara si Farmacie sustin in acelasi timp examenele ca urmare, din pacate, va puteti inscrie doar la una singura.
Inscrierea candidaţilor se va face: pentru Facultatea de Medicina – Bdul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5, pentru Facultatea de Medicina Dentara – Calea Plevnei, nr. 19, sector 5, pentru Facultatea de Farmacie – str. Traian Vuia, nr. 6, sector 1 şi pentru Facultatea de Moase şi Asistenta Medicala (FMAM) – Bdul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 5.
Pentru a va putea inscrie trebuie sa platiti o taxa de 250 de lei (valabila pentru toate facultatile). Taxa de inscriere va fi platita în contul:
- Cont: RO11RNCB0090000509620151
- Cod Fiscal: 4192910
- Banca Comerciala Romana
- Beneficiar : Universitatea de Medicina şi Farmacie ”Carol Davila” Bucuresti.
Se va preciza numele candidatului, C.N.P. si facultatea la care urmeaza sa se înscrie candidatul respectiv Facultatea de Medicina, Facultatea de Medicina Dentara, Facultatea de Farmacie sau Facultatea de Moase şi Asistenta Medicala.
Facultatea de Medicina Generala este structurata pe 6 ani, iar anul acesta va gazdui 552 de studenti la buget si 200 la taxa. La Facultatea de Medicina Dentara (tot 6 ani) sunt rezervate 166 de locuri la buget si 70 la taxa, iar la Facultatea de Farmacie (5ani) sunt 166 de locuri la buget si 20 la taxa.
Taxa de studiu stabilită de Senatul UMF “Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenta pentru anul universitar 2018–2019 este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicina, Medicina dentara şi Farmacie şi 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuala va fi platita in 3 tranşe (prima transa – 50% din taxa anuala, a doua transa – 25% din taxa anuala şi a treia transa – 25% din taxa anuala).
Lista candidatilor si ordinea intrarii in sala va fi publicata dupa terminarea inscrierilor. Elevii trebuie sa se prezinte cu actul de identitate sau a pasaportului valabil, dar si cu legitimatia de concurs tip, eliberata in momentul inscrierii. La ora 8:30 va incepe distribuirea chestionarelor pentru raspunsuri, ulterior fiind impartite si caietele de grile. Cei care nu au fost prezenti in sala pana in momentul deschiderii caietului de grile nu mai au dreptul de a sustine proba scrisa. Candidatii nu au voie cu materiale auxiliare, ciorne, calculatoare de buzunar (pentru problemele de la chimie/fizica se vor calcula fara utilizarea oricarui dispozitiv), toate acestea fiind puse intr-un loc in care nu vor avea acces tot examenul (inclusiv telefonul personal).
Examenul este format din grile: 60 de intrebari lla biologie si 40 intrebari la chimie sau fizica, de tip complement simplu si complement grupat. Din experienta personala, cel mai dificil moment a fost completarea chestionarului. Chiar daca pare simplu, sub presiune si mai ales in acele momente stresante, nu mai acorzi aceeasi atentie acestui “ultim detaliu” de completare si exista varianta de a gresi. Nu se admit chestionare de concurs cu stersaturi sau corecturi care pot produce interpretari eronate din partea sistemului electronic de prelucrare a raspunsurilor si trebuie sa te incadrezi in cele doua ore si jumatate pe care le ai la dispozitie (pentru rezolvarea si completarea borderoului). In cazul in care gresesti un borderou il poti inlocui, dar trebuie sa iti calculezi si cat timp mai ai la dispozitie.
Corectarea lucrarilor/chestionarelor de concurs se realizeaza imediat după finalizarea probei scrise, in sala de concurs, in prezenta candidatului si a unui martor (din randul candidatilor care semneaza pe chestionar alaturi de candidat), prin citire computerizata (scanare) sau prin corectura manuala, in cazul imposibilitatii realizarii corecturii electronice urmand, ulterior, verificarea tot prin citire computerizată a rezultatelor. In urma reverificarilor, punctajele comunicate in sala pot suferi modificari. Pe durata corectarii lucrarilor, candidatii raman pe locurile stabilite la intrarea in sala.
“Neprezentarea diplomei de bacalaureat în original sau a adeverinţei, în original, din vina exclusivă a candidatului admis pe locuri finanţate de la bugetul de stat în termen de 5 zile lucrătoare de la afișarea rezultatelor finale duce la pierderea locului finanțat la buget.”
Mai multe informatii legate de metodologia examenului veti putea gasi aici.
Daca mai aveti nelamuriri sau doriti sfaturi va puteti inscrie pe grupul de admitere (click aici) pentru a interactiona cu ceilalti candidati.
Va urez mult succes!
Studenta la Medicina, anul VI, incerc sa combin utilul cu placutul. Am un “job” full time la facultate si un job part-time, aici la MEDIjobs. Pasiunea pentru scris am descoperit-o de cativa ani si incerc sa o valorific ori de cate ori am ocazia. Chiar daca timpul nu este cel mai bun prieten al meu, prin munca si sacrificii poti reusi ce ti-ai propus.