7 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre munca in spital daca veti lucra ca asistent medical

7 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre munca in spital daca veti lucra ca asistent medical

Spitalele sunt locuri de munca pline de experiente placute, dar si complicate, lucruri pe care le cunoaste cu adevarat doar cine a lucrat intr-un asemenea mediu. Pe langa beneficiile pe care le ofera munca intr-un spital, sunt si cateva situatii mai putin placute pe care le veti experimenta daca alegeti sa lucrati ca asistent medical in spital.

Iata la ce sa va asteptati daca  vreti sa lucrati intr-un spital ca asistent medical:

Aveti un rol important

Pentru multi oameni din spitale, a oferi ajutor este motivul pentru care au ales o cariera in domeniul asistentei medicale. Ceva atat de simplu precum eliminarea durerii poate pune cu adevarat un zambet pe chipul unei persoane.

Cand lucrati intr-un spital, sunteti gata sa interveniti si sa oferiti ajutor in zeci de cazuri in fiecare zi. Majoritatea oamenilor trebuie sa viziteze un spital la un moment dat in viata lor. Nu este nimic mai satisfacator decat un „multumesc” venit din partea unui pacient care s-a vindecat.

Un loc de munca stabil

Inainte de a alege o cariera in domeniul sanatatii trebuie sa stiti ca intrati intr-o industrie care este aproape intotdeauna cu personal insuficient si in cautare constanta de oameni noi care sa ofere servicii de calitate bolnavilor.

Indiferent daca sunteti asistent medical pe sectia de chirurgie sau pe alte sectii, nu veti avea niciodata dificultati extreme in gasirea unui loc de munca. Spre deosebire de multe industrii care se micsoreaza, asistenta medicala este in crestere puternica.

Daca securitatea locului de munca este importanta, atunci un post de asistenta medicala este potrivit pentru ca va veti bucura de un loc de munca stabil si de posibilitatea de a gasi oricand un job asemanator in alt spital sau clinica.

Program diversificat

Nu este nimic mai rau decat sa lucrati pe un post in care aveti in fiecare zi aceeasi activitate de desfasurat. Daca doriti sa intalniti oameni noi in fiecare zi, atunci ar trebui sa lucrati intr-un spital. Veti interactiona cu pacientii de la fiecare nivel al societatii.

De asemenea, veti intalni o mare varietate de afectiuni medicale si diferite cerinte ale pacientului, care nu va vor lasa sa va plafonati. In functie de rolul pe care il aveti si de dimensiunea spitalului, veti intra in contact si cu un numar mare de profesionisti din domeniul sanatatii, din diferite medii. Intalnind atat de multi oameni, veti avea intotdeauna ceva de invatat.

Citește și: Cum arată o zi din viața unui asistent medical

Echipa de profesionisti

A face parte dintr-o echipa grozava este un sentiment minunat. Este extraordinar sa va puteti baza pe oamenii din jur care isi fac treaba bine. Presiunea si cerintele ridicate ale majoritatii rolurilor din spital va vor oferi oportunitatea de a lucra cu profesionisti experimentati.

Expunerea la agenti patogeni

In functie de sectia in care lucrati, va veti expune destul de mult la germeni si agenti patogeni. Acesta este un risc mare pe care il impune orice loc de munca intr-un spital. Primele saptamani de munca intr-un spital va vor fi marcate de o senzatie generala de abandonare, pe masura ce veti fi expus la o serie de bacterii si virusuri. Cu toate acestea, in timp, veti dezvolta un sistem imunitar puternic care poate face fata majoritatii lucrurilor pe care le veti intalni in spital. 

Traiti printre pacienti bolnavi

O consecinta fireasca a muncii intr-un spital este ca sunteti in permanenta inconjurat de oameni care se afla in situatia lor cea mai rea, sunt bolnavi. Cu timpul, insa, satisfactia de a ajuta oamenii care au cu adevarat nevoie de ingrijiri medicale pentru a-si recapata sanatatea va fi imbucuratoare si va va ajuta sa continuati.  Majoritatea profesionistilor din domeniul sanatatii adopta o atitudine detasata pentru a face fata lucrurilor si acest lucru poate ajuta cu siguranta.

Multe ore de lucru

Majoritatea spitalelor au program non-stop. Cand lucrati intr-un astfel de spital, s-ar putea sa vi se solicite sa fiti disponibil la orice ora. Niciun asistent medical nu scapa de noptile de garda si de schimburile din weekend.

Si mai rau, unele dintre cele mai aglomerate perioade pentru spitale sunt cele din preajma sarbatorilor, atunci cand ar trebui sa stati cu familia, insa de multe ori trebuie sa fiti la spital sa le oferiti ajutor medical celor bolnavi.

Munca in spital, de cele mai multe ori pare dura, dar poate oferi satisfactii majore. Oamenii care lucreaza in spitale sunt printre cei mai respectati din societate. Muncesc din greu si au un impact imens asupra vietii pacientilor lor. 

Despre Autor

Mihaela Badiceanu

Iubeste să scrie. Pasiunea ei pentru scris se datorează și dorinței de a cunoaște și înțelege cât mai multe domenii, în special cel medical. Face acest lucru pentru a le oferi informații utile celor din jur, fapt ce îi oferă o satisfacție enormă. Motto-ul ei este „Dăruind vei dobândi” (Steinhardt).

Facebook Comment