Noi inceputuri | ce trebuie să faci în prima zi de muncă

Noi inceputuri | ce trebuie să faci în prima zi de muncă

Nimic nu se compară cu emoțiile și nerăbdarea care te învăluie în prima zi la un nou loc de muncă. Dorința de a face o impresie cât mai bună și de a arăta angajatorilor că au făcut alegerea corectă atunci când ți-au oferit jobul trebuie să fie administrată cât mai natural și mai profesionist.

De aceea, s-au realizat o serie de studii care au analizat comportamentul noilor angajați și au scos la iveală o serie de situații și acțiuni pe care aceștia trebuie să le gestioneze perfect pentru a lăsa o bună impresie încă de la început.

MEDIjobs a realizat pentru tine o listă de care să ții seama în prima zi de muncă într-o companie nouă.

  1. Fii pregătit să pui întrebări

Niciunui angajator nu îi place un membru al echipei absent. Nu te sfii să pui întrebări legate de job, de oameni și de spațiul în care lucrezi. Cu cât pare că ești mai interesat de atmosfera din jurul tău, cu atât vei fi mai apreciat.

  1. Ajungi la muncă mai devreme

Dacă ai întârziat încă din prima zi, va fi greu să remediezi imaginea creată în fața colegilor. Ia-ți o marjă de eroare și încearcă să ajungi cu cel puțin 15 minute înainte de începerea programului.

  1. Nu refuza prânzul cu colegii

Dacă ești chemat la masă alături de colegi, acceptă. În scurta pauză vei putea interacționa și altfel decât profesional cu cei alături de care îți vei petrece de acum o mare parte din timp.

  1. Zâmbește

Un angajat posac va fi ignorat de toată lumea. Fii prietenos și zâmbește cât mai mult. Atmosfera va fi mai destinsă, iar colegii te vor asimila mult mai repede.

  1. Ascultă și observă

Fii câ mai prezent la ce se întâmplă în jurul tău. De la discuții între colegi și până la activități desfășurate de membrii echipei, încearcă să nu ratezi nimic. Pentru o acomodare rapidă trebuie să înțelegi tot ce se întâmplă în jurul tu.

Citește și: Un nou început – află cele mai utile sfaturi pentru un rezident, înainte de prima sa zi!

  1. Închide soneria telefonului

Dacă nu aștepți un apel urgent, cel mai bine este să activezi doar opțiunea de vibrație a telefonului mobil. În caz contrar, acesta ar putea suna în cele mai nepotrivite momente.

  1. Ține minte numele colegilor

Încearcă să memorezi numele tuturor celor cu care faci cunoștință. Adresare personală, directă, este un lucru extrem de important. Cei din jurul tău vor fi plăcut surprinși să vadă că știi cu cine stai de vorbă.

  1. Fii odihnit

Nu petrece cu o zi înainte de a începe munca la noul job. Trebuie să fii în formă, atât psihic, cât și fizic. Încearcă să te culci devreme și să elimini pe cât se poate pericolul apariției cearcănelor.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, prima zi de muncă va fi un succes, iar colegii abia te vor aștepta la muncă. Mai mult, tu te vei acomoda rapid și integrarea în echipă se va face în cel mai benefic mod posibil. 

Citește și: Prima zi de muncă în calitate de asistent – la ce să te aștepți și cum să o faci să fie mai plăcută?

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment