Ce optiuni exista pentru absolventii de Farmacie?

Ce optiuni exista pentru absolventii de Farmacie?

Fie că de mic ți-ai dorit să fii farmacist, sau ai ajuns în acest domeniu atras de pasiunea pentru chimie sau biologie, farmacia ca ramură de studiu interdisciplinară are multe de oferit!

Primul loc de muncă la care te poți gândi atunci când auzi cuvântul “farmacist” este farmacia comunitară. Pentru cei mai comunicativi absolvenți, dar și pentru cei care vor să fie în contact direct cu pacientul, aceasta este cea mai bună variantă.

Un alt domeniu în care poți lucra este farmacia de spital, unde ai oportunitatea de a colabora direct cu medicul în vederea stabilirii celui mai potrivit tratament pentru pacient.

Pentru cei mai curioși din fire, mereu în căutare de nou și de îmbunătățiri aduse societății în care trăim, există farmacistul cercetător. Acesta caută medicamente noi,cu efecte terapeutice deosebite, încearcă metode inovatoare de obținere a acestora și, nu în ultimul rând, modalități de prevenție timpurie a diferitelor patologii. 

Dacă în timpul facultății ai fost pasionat de chimia analitică, dar și de cum funcționează aparatura specializată în identificarea, dozarea și analiza purității medicamentelor, te poți orienta spre un post în controlul medicamentelor, într-un laborator de control sau în industria farmaceutică.

Din ce în ce mai căutate sunt posturile de pe regulatory affairs, poziție ce se ocupă cu normele legislative legate de punerea pe piață a unui medicament.

Pasiunea pentru chimie te-a făcut să alegi farmacia, însă mereu ai avut și curiozițăți din domeniul medicinei? Dacă răspunsul este da, atunci poți încerca laboratorul din cadrul medicinei legale. Lucrezi cu probe biologice și, în același timp, ești pus mereu în fața unui mister pe care trebuie să-l elucidezi.

Desigur, nu în ultimul rând, dacă ai fost colegul conștiincios care mereu le explica celorlalți lecția, poți opta pentru o carieră universitară.

Închei acest articol cu speranța că măcar unul dintre domeniile anterior descrise ți se potrivește și că ți-am trezit curiozitatea despre altele, încă necunoscute ție, drag student farmacist. 

Despre Autor

MEDIjobs

MEDIjobs este lider in Romania in domeniul recrutarii din sanatate. Recrutam specialisti medicali din Romania pentru Romania si trimitem oferte de job personalizate catre specialistii care se inregistreaza in platforma noastra. Ofertele trimise sunt bazate pe experienta specialistilor medicali, abilitatile lor, dar si salariul pe care si-l doresc. Procesul de inregistrare este RAPID, USOR si GRATUIT. Creeaza-ti contul astazi.

Facebook Comment