Ce face un Registrator Medical: fisa postului

Ce face un Registrator Medical: fisa postului

In caz ca te intrebi ce inseamna Registrator Medical si ce face un Registrator Medical, mai intai afla ca nu sunt necesare studii in domeniul medical pentru acest post, insa ai nevoie de cunostinte stabile de operare calculator. In plus, este necesar sa stii referinte esentiale despre ce presupune o internare/externare a unui pacient. Postul necesita de cele mai multe ori viteza de reactie si capacitate de gestionare a datelor intr-un timp cat mai scurt.

Iata cele mai frecvente responsabilitati ale unui Registrator Medical:

    • Inregistreaza internarea continua si de zi a pacientilor;
    • Conduce registrul de internari si externari ale sectiei precum si registrul de intrari si iesiri ale adreselor din sectie.
    • Efectueaza inregistrarea foilor de observatie a pacientilor internati in spital, in sistemul electronic, completand in mod corect, conform cartii de identitate, a biletului de internare de la medicul specialist vizat de medicul sef al sectiei respective, alaturi de dovada de asigurat a pacientului (adeverinta, cupon pensie, carnet somaj, etc.)
    • Efectueaza semnarea electronica a internarii cu cardul de sanatate al pacientului. Completeaza fisa de circuit a pacientului cu date corecte.
    • Tine evidenta bolnavilor din spital internati pe fiecare sectie.
    • Introduce in aplicatiile informatice corespunzatoare, sub indrumarea asistentei sefe de sectie sau a medicului curant, codificarea medicala a bolilor din Foile de observatie clinica generala, investigatiile paraclinice, procedurile si manevrele medicale si tratamentele efectuate pe perioada internarii, consultatiile intraspitalicesti, verificand exactitatea datelor. Opereaza in calculator datele necesare pentru transportul pacientilor internati cu Ambulanta (Salvarea). De asemenea, dupa caz, alte date legate de tratamentul pacientilor externati.
    • Verifica actele bolnavului internat, astfel: C.I., biletul de trimitere eliberat de medicul de policlinica, talonul de pensie, adeverinta de seviciu, elev, somaj si adeverinta de ajutor social sau handicap si verifica biletul de trimitere avizat de medicul de garda.
    • Pe baza biletului de internare se face inregistrarea in registrul de internari de pe sectie, unde se noteaza numele si prenumele bolnavului, C.I., seria, numarul, data si locul nasterii, numele parintilor, varsta si se precizeaza daca este cu insotitor sau nu.
    • Cand sunt adusi bolnavi fara acte de identitate si fara apartinatori, registratorul medical are obligatia de a inregistra toate datele furnizate de la cei care l-au adus. Se noteaza pe foaie locul de unde a fost adus, valorile cu care a fost gasit, precum si orice alt detaliu de la martorii care au fost de fata.
    • Internarea necunoscutilor trebuie anuntati la Circa de Politie.
    • Are obligativitatea pastrarii confidentialitatii tuturor informatiilor medicale
    • Respecta regulile de igiena personala ( spalatul mainilor, echipamentul de protectie ce va fi schimbat ori de cate ori este nevoie);
    • Raspunde de gestionarea materialelor (mijloace fixe si obiecte de inventar);
    • Intocmeste/tehnoredacteaza acte justificative, rapoarte, documente medicale solicitate de catre superiorul ierarhic
    • Are obligatia sa indeplineasca cu profesionalism, loialitate, corectitudine si in mod constiincios indatoririle de serviciu ce ii revin. Prezinta o atitudine profesionala atat fata de colectivul din care face parte si ceilalti angajati ai institutiei, cat si fata de pacienti si apartinatorii acestora.
    • Poarta echipamentul de protectie prevazut de Regulamentul intern al institutiei precum si de Regulamentul specific sectiei in care isi desfasoara activitatea. Acesta trebuie schimbat ori de cate ori este nevoie , pentru pastrarea igienei si a aspectului estetic personal, poarta ecuson.
    • Respecta programul de activitate, conform reglementarilor.
  • Are obligatia de a participa la toate pregatirile profesionale organizate la nivelul sectiei sau al institutiei privind modificarile la sistemul informational, pregatiri privind aplicarea Normelor de prevenire si stingere a incendiilor si a Normelor privind securitatea si integritatea in munca. De asemenea la orice alte cursuri menite sa ajute la formarea profesionala continua a registratorului medical. 

Daca iti doresti sa fii la curent cu cele mai noi oportunitati de cariera, inclusiv locuri de munca registrator medical, fa-ti un cont Gratuit in doar 5 minute aici.

Despre Autor

Madalina Hornet

Facebook Comment