Cauti un job? Iata cum sa-l gasesti pe cel potrivit

Cauti un job? Iata cum sa-l gasesti pe cel potrivit

MEDIjobs s-a dovedit în timp a fi un suport excelent pentru domeniul medical din România. Atât companiile care au postat anunțuri de angajare, cât și candidații care și-au înscris CV-ul pe platformă, au descoperit că procesul recrutării este mult mai facil și mai eficient odată cu abordarea profesionistă și personalizată pe domeniul medical cu care este prevazută platforma. 

Odată înscris, după completarea atentă a profilului, urmează căutarea propriu-zisă a locurilor de muncă cu care ești compatibil. Pentru a te asigura că nu ai ratat nicio oportunitate de angajare, MEDIjob îți prezintă un scurt ghid de identificare a jobului potrivit: 

    1. Verifică zilnic oferta de joburi. Dacă numărul de aplicări pe care le-ai făcut astăzi nu țe mulțumește, nu dispera. Întoarce-te mâine pe platformă și descoperă anunțurile noi. Cu siguranță locul de muncă perfect îți va ieși în cale în curând. 

    2. Citește cu atenție textul de prezentare al anunțului. Dacă îți dorești să lucrezi la o companie preferată, dar ai verificat joburile disponibile și nu te încadrezi în titulaturi, analizează-le pe rând. Din descrierea postului îți poți da seama cel mai bine dacă ești sau nu compatibil cu pozitia respectiva.

    3. Pune în balanță cerințele jobului cu aptitudinile tale. Analizează atent și depistează cum poți obține acele competențe care te pot ajuta să câștigi postul. 

    4. Nu-ți fie frică să aplici. Competiția pe un post nu trebuie să te sperie. Chit că sunt 1, 10 sau 100 de aplicanți, faptul că aptitudinile tale sau atitudinea ta potrivite pentru locul de muncă respectiv este un atu. Aplică, nu ai nimic de pierdut!

    5. Nu ignora email-urile legate de compatibilitate. Încercăm să compensăm lipsa ta de timp și îți trimitem săptămânal email-uri prin care te anunțăm dacă există o compatibilitate a profilului tău cu noile anunțuri de pe platformă. Citește-le și fii sigur că nu ratezi oportunități reale de angajare. 

Odată ce ai aplicat, nu uita că MEDIjobs te poate ajuta în continuare. Cum? Printr-o vastă și extrem de bine documentată arhivă de resurse care să îți ghideze pașii de carieră. De la modul în care pregătești interviul cu angajatorul și până la gestionarea corectă a relațiilor profesionale, ne dorim să îți fim aproape cât se poate de mult, iar sprijinul nostru să se concretizeze într-o carieră a ta lungă și de succes. 

Despre Autor

Catrinel Hagivreta

Facebook Comment