De ce e bine să îți găsești un job încă din timpul facultății de farmacie

De ce e bine să îți găsești un job încă din timpul facultății de farmacie

Te apropii de finalul facultății de farmacie și începi deja să te gândești la cum va fi viața ta după, unde anume vei lucra. Dar nu trebuie să lași asta pe ultima sută de metri, îți poți găsi un loc de muncă cât încă studiezi.

Mulți studenți aleg să nu lucreze pentru că au senzația că munca îi va distrage de la studiat și nu vor mai lua note bune. Dar dacă reușești să te organizezi, ai foarte mult de câștigat în urma unui job part-time.

Iată care sunt beneficiile unui job în timpul facultății:

1. Aduni experiență importantă

Majoritatea angajatorilor caută persoane cu o experiență bogată. Deși tu ai clar cunoștințele necesare, e posibil să nu fii angajat pentru că îți lipsește experiența. Un job în timpul facultății te poate ajuta să o obții. Poate fi un internship, un job part-time sau chiar un job care nu are neapărat legătură cu domeniul în care vrei tu să lucrezi, mai exact, în cel farmaceutic. La sfârșit, vei avea un avantaj față de alți candidați, pentru că ai adunat anumite cunoștințe pe care ei nu le au din facultate.

2. Înveți să îți organizezi timpul

Când începi să lucrezi, te confrunți cu un alt mediu față de cel școlar. Vei avea mai multe proiecte de care să te ocupi, întâlniri la care trebuie să fii prezent și, desigur, cursuri la care nu poți lipsi. Vei fi nevoit să înveți să îți organizezi timpul eficient pentru a te adapta cât mai repede. Vei învăța de asemenea să te înțelegi cu diferite tipuri de oameni, abilitate care îți va fi foarte utilă când vei ajunge să lucrezi la jobul mult dorit.

3. Lucratul te poate ajuta să iei note mai mari

Pare contraintuitiv, cum să ai note mai mari când nu mai ai timp pentru învățat? Dar timpul ți-l faci singur. Cu cât ești mai bine organizat, cu atât vei avea note mai mari: vei ști când și ce anume trebuie să înveți. Dar e foarte important să găsești un echilibru și să lucrezi doar cât simți că poți. Vorbește deschis cu angajatorul și spune-i că preferi să lucrezi doar 20 de ore și nu 30, ca să fii cât mai eficient.

4. Ai beneficii de angajat

Pe lângă lucrul evident, banii, majoritatea angajatorilor oferă și alte beneficii pentru a motiva angajații. Printre acestea regăsim o asigurare privată de pensie, o asigurare medicală privată și chiar abonament la o sală de fitness. În funcție de orele muncite, e posibil să îți poți lua și zile de concediu, ca să te poți bucura de puțină relaxare după atâta muncă. Poți întreba despre beneficiile oferite de firmă la interviul de angajare.

5. Sfaturi pentru a lucra eficient în timpul facultății, fără să ajungi la epuizare

A avea un job în timpul facultății are multe beneficii, dar contează foarte mult și tipul jobului, orele de lucru și modul în care îți organizezi timpul. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te bucuri de această perioadă:

  • Caută un job cu orar fix; îți va fi mai simplu să îți împarți timpul între studiat și lucrat;
  • Caută un job unde să fii plătit măcar cu salariul minim pe economie; dacă muncești, e ideal să faci cât mai mulți bani posibil;
  • Încearcă să găsești un job în domeniul tău, experiența va fi mai relevantă;
  • Nu ignora timpul de relaxare și ieșirile cu prietenii; sunt foarte importante pentru starea ta mentală.

Dacă vrei să îți găsești un job imediat după ce termini facultatea de farmacie, un prim pas ar fi să începi să îți cauți în timp ce încă studiezi. Dacă găsești locul perfect, chiar dacă e doar un job part-time, există șansa să ți se ofere unul full-time după absolvire.

Despre Autor

Otilia Dobos

Otilia Doboș crede că învățatul nu se oprește la școală, ci trebuie să continue pe tot parcursul vieții. Cu un background în Jurnalism, a ales să scrie pentru a împărtăși cititorilor informații relevante, prin articole atractive și bine documentate.

Facebook Comment